Translate

söndag 24 november 2013

Restaurang & Bar Tausend Cantina- Berlin

I går kväll besökte vi en av de coolaste restaurangerna jag varit på. Pierre hade fått ett hett tips hemifrån,
så då bestämde vi oss att boka ett bord här. Vi visste på ett ungefär vad vi skulle förvänta oss. Trodde vi ja.. 

Vi tog en taxi dit och stannade under en bro. Schiffbauerdamm 11 är adressen och det enda man ser är vägg med ögon. Inga skyltar- endast en stor svart dörr. Vi knackar på- en lucka öppnas och vi berättar att vi har ett bord bokat- dörren öppnas och vi blir insläppna. Sjukt hemligt ställe- det kändes nästan som att man gör något kriminellt.. 
När vi hade hängt av oss så gick man först igenom bardelen. På höger sida var det en megastor lampa av någon typ, och metall uppe i taket. Ett par dj:s kom senare och spelade. En drink som jag starkt rekommenderar är whiskey sour med bourbon, sake, färsk citron och äggvita. €14 kostar den lilla godingen, men det var den värd.. Runt kl 22.00 börjar de ta €10 i inträde. När jag frågade hur länge det var öppet, så fick ett jag ett ganska diffust svar. Det stängdes tydligen när sista gästen tyckte att det var dags att gå hem helt enkelt. 

Det såg ut som att man hade byggt om ett tunnelbanstunnel. Man trodde vid flera tillfällen att en tunnelbana skulle komma farandes. Helt plötsligt kände man nämligen att hela restaurangen skakade och samtidigt, lät det likaså. Det var ett riktigt tåg som åkte, antingen under eller över oss. Skithäftigt! I restaurangdelen stod ett öppet kök i mitten och sedan var det kanske bara 15 bord. Man kunde sitta runt köket på barstolar också. 

På deras hemsida står det att det är "fine asian & ibero- american cuisine". Det fick vi snart presenterat för oss på bordet. Vi blev rekommenderade att ta fler små rätter som alla kunde dela på. Utan dessert kostar den menyn €50 per person. Om man ville ha dessert efter maten så kostar det €55. Till förrätt fick vi gambas, sashimisallad, pimientos och en annan bläckfisksallad. Nybakat bröd och ett riktigt fint Rieslingvin beställde vi in. När varmrätten kom in så hade man nästan ätit sig mätt av alla utsökta förrätter som hade dukats fram, men det var bara att göra lite mer plats. In kommer min favorit- Black Cod. Trodde bara att Nobu hade den på menyn. Den smakade exakt lika gott som på Nobu men det var inte lika mycket glacé. Efter kom det in ett stort fat med biff, vitlöksris och nudlar. Allt var hur gott som helst och om ni som letar efter en restaurang som sticker ut från mängden- så bokar ni bord här! Kunde inte bli en mer lyckad kväll.. 
Nästa resa blir om några dagar. Då blir det Marocko! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar