Translate

måndag 11 november 2013

Elefantridning i Khao Lak

I dag fick vi ta en paus från alla fina hotell. Vi checkade ut från Phuket i morse, för att istället checka in i Khao Lak. Det tog oss ca 1 timme och 45 minuter att köra mellan dessa två orter. Det är första gången jag besöker den här orten, och mitt första intryck vart inte som jag trodde. Jag hade en helt annan bild av Khao Lak. Det är bara en enda väg man kan köra hit på, och när vi började närma oss så möttes man av en jätte vacker natur som klättrade upp i bergen. På andra sidan såg man bara ett stup rakt ned till hotellen som låg nere vid havet. När man kom ännu närmre Khao Lak, så fick vi reda på att innan Tsunamin så fanns det bara ett område som man kallade "centrum". Efter år 2004 så har man byggt upp jätte mycket nytt.
Vi checkade in på Fanari Courtyard och Fanari beachfront som ligger norr om Khao Laks huvudort. Mer om Bang Niang beach i morgon...

När vi hade checkat in så blev vi upphämtade av en Leon. Leon var en svensk guide som skulle ta oss till ett av många elefant hem som finns här. Han berättade att de thailändska elefanterna var mycket mindre än de afrikanska. De thailändska har rundare öron och mer pigment på kroppen, medan de afrikanska elefanterna har öron som är formade som den afrikanska världsdelen.

Vi kommer fram och skall hoppa upp två och två. Jag och M väljer inte dem allra största, med hoppar upp på den tredje lite mindre elefanten. Sjukt ostadigt och färden börjar.. Vi skulle vara ute i ca 1 timme och då var det allt annat än plant underlag elefanterna skulle gå på. Jag har ridit på en elefant i Hua Hin tidigare, men det var för ca 10 år sedan och naturen såg inte ut som denna. Vi trodde att vi skulle ramla av och få elefanten över oss ett antal gånger. Jag var livrädd i början och skrek som en tjej ;0)
M var skakig i hela kroppen och sedan kom regnet..igen..
Man kunde få bada tillsammans med elefanterna om man ville, men efter att de hade gjort tvåan i vattnet så kände vi att det blev mindre aktuellt.
En riktig häftig upplevelse som bara måste upplevas. När vi kom så var det en liten elefant som bara var 1,5 år. Hon spelade munspel och pussades- super söt!

Vidare till vårt lunchstopp och för dem som ville bada så hade man möjlighet att ta ett dopp i vattenfallet som låg jämte.
All denna mat man får serverad hela tiden. Man blir ju helt salig, vad gott det är! Den här maten vi åt här kostade säkert inte mycket, men om den hade serverats på ett bättre hotell så hade nog kostat 10 ggr mer..

Eftersom vädret inte har visat sin bästa sida, så passade vi även på att besöka Tsunami memorial som ligger här i Khao Lak. Som kanske de flesta vet så var det i den här delen som drabbades värst. Det står fortfarande en polisbåt kvar här för att visa hur stark vågen var.
Den här båten stod 2 km från kusten, utanför Similan island. Den thailändska kungen och drottningen var på semester med hela familjen och har alltid en sådan eskort utanför deras privata ö. Vi såg foton från Tsunamin och blev åter påminda av den stora tragedin. När alla satte sig i bussen igen så vart det knäpptyst.. Ingen åkte där ifrån oberörd.
God mat och vackra upplägg på hotell La Flora resort avslutade våran dag..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar