Translate

torsdag 14 november 2013

Khao Lak- Thailand

Nu har jag precis landat i mörka Sverige igen, efter en helt fantastiskt bra vecka! Massa nya intryck och många skratt med härliga kollegor.. 

Vårt schema har varit super intensivt, så jag har inte hunnit skriva på flera dagar. Det tänkte jag ta igen i dag, och börjar här på Arlanda bussen. 

Som jag skrev om tidigare så är Khao Lak i dag, uppdelat i olika orter/stränder. Golden sand beach är en av de bästa i området. Här finns det däremot inga hotell. Det finns heller inga solstolar- faktum är att det inte finns alls i Khao Lak. Hotellen har sina solstolar vid poolen och även på ett litet område av hotellets sandstrand. Ni kommer få se vad jag menar på bilderna sedan. I början av Khao Lak så är det jätte kuperat och stora gröna skogar av exotiska växter. När man sedan kör förbi huvudorten så blir landskapet ganska platt. Dock så växer det väldigt höga palmer- vilket man inte ser så jätte ofta. Man är mest van att se de lägre och fylligare palmerna tycker jag. 

Eftersom att Khao Lak var den ort som drabbades hårdast efter Tsunamin, så blir man ofta påmind om detta. Det finns en del Tsunami "memorials"(minnesplats/begravningsplats) där många människor ligger begravda. Hotellen har väldigt bra standard och är renoverade eller uppbyggda på nytt. Det byggs överallt, och nu var de i full gång med en fyrafilig väg som skulle gå igenom hela Khao Lak. Inte jätte omtyckt av lokalbefolkningen.. Man märker att detta område byggs för turism- vilket inte är någon nyhet kanske. Jag hoppas bara att man lyssnar på lokalbefolkningen också. Varje gång man besöker Thailand så möts man av en respekt och ett leende. När vi lämnade Phuket provinsen, för att köra igenom tullen till Khao Lak, så stod det en staty som var avbildad som en vakt som gjorde en hunör. Men även här, så hade man ett leende avmålat på gubben/militären. Det säger rätt mycket tycker jag.. Jag hoppas återigen att vi bemöter thailändarna med samma. 

I Khao Lak bodde halva gänget på hotell Fanari Courtyard och vi andra på Fanari beachfront. Det är en bit emellan men det gjorde inget. Man gick emellan på ca 5 minuter. Inga trottoarer och ganska dåligt upplyst, så var lite försiktiga. Hotellet ligger norr om Khao Lak, i en ort som heter Bang Niang beach. Här finns det massor av restauranger, shopping, skräddare och massage ställen. Min kollega sydde upp en kavaj för ca 2 600 bath. Priset för just en kavaj kostar allt mellan 2 000- 4 000 bath beroende på vilket tyg man väljer. 
Stranden är jätte fin! Där vi bodde så var den inte så stor. Vattennivån skiljer sig och på eftermiddagen så hade den försvunnit helt. Därav så byggs det platåer där man kan ligga i en solstol. Om man däremot gick lite bortom just den här delen, så var stranden betydligt mycket bredare. 
Vi på beachfront bodde i stora bungalows. Det finns deluxrum i en bungalow som är delad eller så bor man i en fristående bungalow. Man bor antingen mot poolen eller mot havet. Lika bra båda två..
I Courtyard delen så är det deluxrum/dubbelrum man bor i. En del har direkt access till poolen.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar