Translate

fredag 8 november 2013

Karon Beach Phuket- Thailand

Den här veckan får ni följa med mig på en upptäcktsfärd till Thailand. Jag reser hit med en grupp från jobbet och skall dels besöka olika delar i södra Phuket provinsen, men även uppe i Bankok som avslutning.
I går kväll gick flyget från Arlanda och vi hade alla sett fram emot just den här kvällen. Jag har varit i Thailand fyra gånger tidigare, men tycker verkligen att man får uppleva olika saker varje gång man reser hit. Man skall inte åka till samma ställe varje gång tycker jag, för landet har så mycket mer att erbjuda än så. Om det är första gången man reser hit, och om man vill se lite mer än ett ställe så rekommenderar jag att man kombinerar två destinationer. Phuket och Krabi, Krabi och Kho Lanta, Koh Samui och Phuket eller varför inte en kombination med huvudstaden..
Om man bara reser med en ryggsäck, så är utbudet så hemskt mycket bredare. Men med närmare eftertanke så kan man få en schyst, uppstyrd kombinationsresa redan klar hemifrån. Ring in till en duktig resesäljare så hjälper den personen gärna till med detta om man inte får ihop det på internet.

Vi flög hit direkt med Thai Airways. Vi flög med en helt ny Boeing 777-300ER med max 306 passagerare. Super fin flotta, och man såg att de riktigt hade tänkt till med interiören. Mörka trägolv i valnöt vid ingång och på toaletterna. Det serverades två måltider och dricksvagnen kom gång på gång. Om man vill sitta lite rymligare så skall man boka in sig på premium economy class. Man sitter 1, 2, 1 och två gångar i mitten. Om man däremot vill vara lite social med sin käreste så skall man boka dessa som är i mitten, annars så får man prata med varandra över axeln. Man kan även lägga sig ned och sova i dessa stolar, men man får vara max 1,80 lång p.g.a. de gjordes inte längre än så. Jag lägger ut foton nedan.

Efter en jätte behaglig flygtur så landade vi mjukt på Phukets internationella flygplats. Minimalt med sömn, traskade vi ut i ett fuktigt klimat som hade kommit upp till 30 grader. Jag med mina kollegor kom däremot snabbt fram till att veckan skulle bli en väldigt lyckad sådan.

Vidare ca 1,5 timme till den första orten Karon Beach. Här checkade vi in på Hilton Phuket Arcadia
och tyckte igen att vi hade det rätt så bra :0)
Nästan alla fick rummen sbs och vi blev extremt positivt överraskade. Mer om detta i morgon..

Innan den gemensamma middagen, gick vi ned till stranden. De flesta av oss badade i det ljumna vattnet medan jag tog en behövlig massage. Vi hade lite tight om tid så jag tog endast 30 minuter i dag. Jag fick då betala 250 bath som motsvarar ca 50 :-, vilket är näst intill gratis!
Sanden är som potatismjöl och riktigt knastrade under fötterna när man gick på den. Hur fin som helst!
Nu är det kudden som gäller för i morgon blir en lång dag. Vi ligger för övrigt 6 timmar fram här så lite knasigt blir det att lägga sig kl 16.00 svensk tid :0)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar