Translate

måndag 11 november 2013

Hotellvisning- Katathani beach resort och two chefs

Jag skrev att jag hade ett litet guldkorn kvar att skriva om.
Om man skall ranka alla hotell vi har sett under dessa dagar, så kommer Katathani allra först. 
Hotellet ligger på Kata Noi- Kata beach lillsyrra. 
Man kan gå emellan dessa två orter om så vill, annars tar man bara en tuktuk. 

Katathani är ett jätte stort hotellområde, men det är inget man stör sig av. Det är nämligen uppdelat väldigt bra i olika "vingar". Mellan Thanidelen och Buridelen så går det en liten huvudgata som länkar lilla Kata Noi tillsammans. Här finns allt och rummen är inte det andra likt, vilket ni kommer märka på bilderna nedan. Min favorit blev ju så klart sviten. Mörka trägolv, och ett badrum som var så himla fint. Första gången som jag sett att man har använt sig utav mindre lösa stenar på golvet. Helt genialiskt och helt fantastiskt vackert! Sedan gillade jag även den nyrenoverade delen och dessa rum. Jätte fina golv och väldigt speciella möbler.. Punkbelysning lite överallt i rummen, vilket också är genialiskt. Det enda jag kan tycka är att det inte är enhetliga solstolar runt poolområdet och att det inte är en tillhörande solstolar på stranden. En solstol kostar däremot bara 100 bath, så det är väl inget att tjaffsa om tycker jag. Här, precis som på alla andra lite större stränder, erbjuder man massage. Hotellet har sina egna massörer som stod och masserade, fullt påklädda med hotellets egna uniform. Observera att det är runt 30 grader året om.
Jag tyckte bäst om Thanidelen, för där låg alla flotta sviter.. Om man däremot blir placerad i den andra delen så skall man absolut inte bli besviken. OCH, det är inte jobbigt att gå över den pytte lilla huvudgatan.
När vi skulle äta lunch så hade personalen dukat upp ett långbord. Det är verkligen VIP service här nere. Vi skulle äta lunch och sedan hade vi fritid hela eftermiddagen. Lunchen tog lite längre än beräknat, men jag/vi grät inte för det direkt. Vi skulle nämligen få en 4-rätters bara så där.. Satan i gatan vilken bra mat vi fick alltså!!

På kvällen skulle vi träffa upp våra Thailandskollegor på restaurang "Two chefs". När jag först fick höra att det var svensktdrivet så snurrade tankarna runt i skallen. Brukar nämligen undvika dessa utomlands... MEN, när vi kom dit och när vi sedan fick in maten så ändrade jag mig gaaanska snabbt!
Sjukt bra ställe! Det finns tre stycken i Phuket och det jobbar alltid en svensk varje dag. En blandad meny och bra utbud av bra viner.
Jag såg att det fanns toast Skagen på menyn och bestämde mig för att testa den. Den är svår att få till utomlands tycker jag. Den var faktiskt riktigt god. Inte som på Lisa på Torget men god. Jag frågade sedan om det var svårt att få in dill, men de hade samarbetat med en bra grossist länge så det var absolut inga problem. Till varmrätt beställde jag en Chateaubriand till varmrätt. Den var ju magiskt god!! Köttet importeras från Nya Zeeland.
Jag blev faktiskt riktigt imponerad. Här är restaurangen Two chefs 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar