Translate

lördag 9 november 2013

Hotellvisning- Novotel Phuket resort i Patong

Sista hotellvisningen för i dag. Detta blir mitt favorit hotell so far.. Jag pratar om Novotel Phuket resort i Patong. Patong undrar ni förmodligen då.. 
Jamen jo, hotellet ligger precis i ena utkanten av Patong och ligger så att man har en helt fantastisk utsikt över hela Patong. När man sedan skall gå ut och äta, så har man inga problem med att hitta en restaurang direkt. Stranden här är absolut inte den bästa som Thailand har att erbjuda. Om man däremot vill hyra massa roliga motordrivna leksaker i vatten så är detta "the place to be". Mörkare vatten än på många andra ställen, så man åker för paradisstränder och turkost vatten så skall man inte hit. De flesta har kanske hört om den legendariska gatan- Bangla road.. Ja, vad skall man säga om den utan att man blir allt för grov i munnen? Hmm..tror att jag hoppar dessa rader så får ni läsa mer om detta någon annanstans. 

Vi avslutade däremot kvällen här, men kommer till det senare. 

Novotel Phuket resort är byggt i typisk thaistil. Mörka träslag och mycket detaljer. De tre olika poolerna var byggda i etager och hade en barndel och en lite lugnare del. Alla pooler vetter mot Patong beach. 
I en av barerna ( sunset bar ), hängde en klocka som visade vilken tid solen skulle gå ned- vilket vi tyckte var rätt så charmigt. 
Det finns aktiviteter för dem som vill röra på sig på semestern, gym, spa och tre restauranger. Den ena thairestaurangen var så sjukt mysig, med låga bord och kuddar till stolar. Fanns bara 6 bord, så där får man nog boka i förväg om man skall få sitta där. 
Rummen var fräscha med mörka trägolv och stora kingsize sängar med extra bra madrasser. Som på många hotell här så är det bara ett fönster mellan badrum och sovrum. Man har däremot en persienn man kan dra ned om man vill vara lite i fred. Bra utbud i minibaren. Något som vi alla reagerade på var att det stod ett stort paket med kondomer också. Hmm- visar lite vart man befinner sig någonstans tyckte vi då.. 

Hem efter en lång dag och ned på stranden en sväng innan vi skulle vidare ut på finmiddag. Gjorde en timmes thaimassage, som också fick godkänt ;0)

In i minibussen med långklänning och vidare till restaurang Kan Eang 2 i Phuket. Här skulle vi äta middag med Thai guvenören och massa andra kollegor från Danmark. Även en högt uppsatt norrman som typ ägde hela Phuket kändes det som. Det serverades maträtt efter maträtt och man hann inte ens dricka upp förrän personalen var framme och fyllde på. Jätte goda rätter som var typiskt för Thailand och drickat var kallt hela tiden. Sedan blev vi medbjudna till norrmannens ena hotell i Patong. Glada som vi var så tackade vi ja till den inbjudan. Mellan Phuket och Patong tog det bara ca 20-25 minuter så där sent på kvällen. Väl framme hade det dukats fram ett långbord för oss. VIP svenskar fick vi heta när bandet rullade igång. Det kom snacks och drinkar på löpande band och vi dansade till ABBA och Bob Marley. En super trevlig kväll som slutade på klubben Tiger på den omtalade vägen. Jag kan faktiskt säga att det var ganska smakfullt med tanke på vad man hade föreställt sig. Grymt stort ställe som ligger på två våningar. Vi gick sedan upp till VIP delen, där det kostade 250 bath (ca50kr) för att komma in. I priset så ingick det även en drink.. 

Hem med en tuktuk kostade 400 bath, och då körde vi från Patong till Karon beach. 

En ny dag med hotellvisningar väntades..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar