Translate

söndag 17 november 2013

Hotellvisning- Andaman Princess resort & spa Koh kho khao

Vi skulle egentligen få ligga på Sentido Gracelands fina strand och gotta oss en stund, men vi hann inte. Kontrasternas Thailand skulle göra sig synlig inom kort. Från att man gick runt på ett lyxhotell och försökte hitta något som var mindre fint, till det man skulle få uppleva näst. Det tog oss ca 10 minuter upp till färjeläget i fiskebyn Nam Khem.
När Tsunamin hade dragit över Thailand och medan alla turister i Khao Lak fick hjälp, fick den här byn snällt vänta på sin tur. Vår guide vi hade haft dagen innan på elefantridningen berättade att nästan halva byn dog här. Det låg döda kroppar kvar, långt efter den tragiska dagen i slutet av 2004. Här fanns det ju inga stora flotta hotell med massa turister- "bara" den lokala befolkningen som kämpar som det är redan. När bussen rullade igenom här, så såg man ett liv som man har svårt att förstå som västerlänning. Inte för att det var några sura miner för det. Barn stod och vinkade glatt, medan deras mammor höll ett öga på dem så att de inte skulle trilla i vattnet. Vi såg att det fortfarande låg stora fiskebåtar på land. Förmodligen så har annat prioriterats. När man såg alla små söta barn springa runt, så kunde jag inte undgå att tänka på mina två skatter där hemma i trygga Sverige. Vad skulle man göra om man skulle förlora dem så här.. Friska och glada, men befinner sig på fel plats när vädrets krafter drar in. En overklig känsla, och bara tanken gjorde ögat blött.

Vad vill hon komma till undrar ni kanske säkert..
Om man har bokat sitt boende på Koh kho khao, så är det här båten går ifrån nämligen. Man kan åka över till ön med den något större bilfärjan, eller så kan man även åka över med de mindre longtailbåtarna. Det tar max 10 minuter att ta sig över sundet. När vi väl var framme, så möttes man av lugnet. Det finns en uttagsautomat inne i färjeläget- som också är huvudorten på ön. Fåtal restauranger och alla hälsar på alla. Det kändes som att tiden hade stannat här. Den som bokar sin resa hit måste näst intill vara utbränd eller bara tröttnat på människor i all allmänhet.
Det tog oss ca 5 minuter till vårt första stopp.

Andaman Princess  är en aning sliten hotellanläggning, men man såg att hotellet höll på att få en ansiktslyftning. Det målades om lite här och där- vilket verkligen behövdes. Hotellet hade en typisk thailändsk stil, men som också påminde lite om den kinesiska. Stora målningar bakom sängarna och mörka trägolv. Det mörka trät fanns överallt, och det kan kanske vara första gången jag tyckt att det blev för mycket. Super stora bungalows (100 kvadratmeter) som låg fint i trädgården. Deluxrummen på 50 kvadratmeter var också rymliga. Vattnet i poolen var grumligt, men tydligen testas vattnet varje dag. Poolen är för övrigt öns största. Spa-delen låg jätte fint vid stranden, och om man tar en sen behandling så får man även njuta av den vackra solnedgången. Andaman Princess har potential att bli ett jätte fint hotell. En massa målarfärg och en dos med chockklorin i poolen bara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar