Translate

tisdag 19 november 2013

Första dagen i Bangkok

Från Khao Lak tar det ca 1,5 timme till Phukets flygplats med buss beroende på trafik. Vi flyger även inrikes med Thai Air och vi boardar en Airbus 330-300. Mellan Phuket och Bangkok tar det ca 1,5 timme och dessa maskiner är inte nya. Mellan Stockholm-Phuket och Bangkok-Stockholm flyger man däremot helt nytt.
Samma fina service får man i vilket fall som helst, där b.l.a crewn hälsar med händerna ihop till alla passagerare som går ombord.
Vi landar på Bangkoks nya flygplats Suvarnabhumi och möts upp av vår eminenta Destination Manager Andreas.
Han är svensk och har bott i Thailand i många herrans år. Han berättar att den nya flyplatsen inte orkar med trycket, så den gamla flygplatsen skall rustas upp och börja användas till internationella flighter igen. Nu används den mest för inrikes och ligger på helt andra sidan av Bangkok. Däremot är det den smidigaste flygplatsen om man skall vidare till tex Hua Hin. Till vårt hotell i Bangkok tar det ca 45 minuter, men kan variera väldigt beroende på trafik. Vilken total kontrast man mötte, från att ha kommit från södra Thailand till ett totalt kaos. Lika många invånare bor här som hela Sverige, så då kan ni tänka er hur mycket liv och rörelse det är här.

Rembrandt ligger bara 5 minuters gångväg till tunnelbanestationen Sukhumvit och det finns jätte mycket shopping bara runt hörnan. Detta hotell drivs av en svensk sedan många år tillbaka. Här ordnas det kräftskivor och andra typiskt svenska traditioner. Rembrandt är till viss del renoverat, där bla restaurangdelen och poolområdet är nytt. Poolområdet ligger på 4:e våningen och har en fantastisk utsikt. Däremot får man göra något annat än att ligga vid poolen på morgonen om man vill ha sol. Det är ett gäng höga byggnader som står för nämligen. Rummen är lagom stora och har en fin stadsutsikt över skyskraporna. Inga balkonger, gratis Wifi (gäller hela hotellet) och deponering.
Senor Pico är en mexikansk restaurang som låg på gatuplan tidigare, men som numer ligger några våningar upp på hotellet. Den här restaurangen har fått en fin utmärkelse som Thailands bästa restaurang 2013. Maten lagas av mexikanare och ett band med fyra medlemmar uppträder på kvällarna. Här åt vi sista kvällen...

När vi hade checkat in och duschat så åkte vi iväg igen. Då gick vi till Sukhumvits tunnelbanestation, köpte en svart polett, som skulle ta oss till Si Lom. Här köpte vi en biljett som skulle ta oss med skytrain till Saphan Taksin. Härifrån skulle vi ta oss med båt sista biten till våran slutdestination- Royal Orchid Sheraton Hotel & Towers.
 
Royal Orchid Sheraton är ett fantastiskt lyxhotell som ligger vid vattenkanalen- Chao Phraya. Man kommer lättast hit med hotellets egna båt. Den går hela tiden, och när man kommer ombord så får man kallt vatten att dricka och en kall handduk att torka pannan med. 
När man bor här så får man alltid utsikt som vetter mot kanalen. Hotellets poolområden ligger jätte fint, med kanalen på ena sidan och skyskrapor på den andra. Lite palmer och blomster gjorde ju inte det hela fulare heller.. Påminde lite om Dubai på något märkligt sätt. Rummen på Sheraton hotell ser relativt lika ut vart man än reser i världen. Stora och vissa med heltäckningsmattor fortfarande. Ingen speciell design men bekväma sängar med sköna lakan. På ena sidan av hotellet ligger ett ganska stort shoppingcenter. Vid sidan River City,
ligger vårt egentliga mål för den här kvällen. Vi skulle nämligen ut på kanalen och äta middag på en båt. Det var en vacker gammal goding, och under resans gång så bjöds det på thailändsk dansunderhållning/skådespel. Kvällen slutade inte där...


Hotell RembrandtFamiljerummen på Rembrandt


Durian "frukternas konung" En del anser att fruktköttet är väldoftande, medan andra finner aromen överväldigande och obehaglig. Doften har lett till att frukten har bannlysts från vissa hotell och kollektivtrafik i Sydostasien.

Alla måste passera här för att få komma ned till perongen. Tittar även i väskor..

Våran DM Andreas berättar om kellektivtrafiken..


Royal Orchids egna hotellbåt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar