Translate

fredag 15 november 2013

Hotellvisning- Sentido Graceland Khao Lak resort & spa

Om man vill bo på något hotell som sticker ut från mängden- så har ni hittat rätt!
Sentido Graceland är något som jag först kändes lite "stiff" och opersonligt, men som sedan växte för varje minut man spenderade på hotellområdet. Visningen började som på alla andra hotell, med en väldoftande kall handduk och något kallt att dricka.
Man berättade att hotellet hade ett fiskarkoncept. Alltså skulle väldigt mycket representera havet och allt  som detta har att erbjuda. Lobbyn var byggt som en upp och nedvänd båt, med ett stort akvarium i mitten. På sidorna stod det massiva rottingmöbler och vid väggarna stod det stora fiskkorgar.
Det är ca 500 meter till havet, beroende på vart man får sitt rum någonstans. Om man kommer långt ifrån, så ringer man bara på siffran 0. Då kommer nämligen en golfbil och hämtar upp er. Frågor på de?

Jag kan själv tycka att detta fisketema på rummen, inte är i min smak. Om man hade tagit bort dessa fiskar på väggen och haft mörkt trä istället för ljust, så hade detta varit mer i min smak. Spelar ingen roll i detta fall, för det var mer än fint ändå. Och om det hade sett så ut, så hade det varit ett helt annat typ av hotell ;0)
Jag är ju lite såld på badrum- och jag blev inte besviken när jag såg detta kan jag säga. Sviten som vi såg hade t.o.m ett stenbadkar på balkongen!! Walk in closet och stort vardagsrum med matbord och stolar.

Jag säger bara villorna!! My lord alltså!!
Enrumsvillorna ligger närmast stranden och har egna privata pooler. Här var det precis i min smak. Mörkt trä, blandat med betong,- och marmormaterial. Om man skriver som mig på semestern så har man ett litet minikontor precis bakom sängen. Badrummet är förmodligen det snyggaste jag sett! En korridor som börjar med två handfat, fortsätter med toalett i ett rum och dusch i rummet efter- som till slut leder till en jucuzzi på baksidan... Detta är genialiskt helt enkelt.
Jag har slut på ord nu, men jag tror ni fattar hur bra villorna är va? BOKA BOKA BOKA!!

Stranden och poolområdet låg jämte varandra och vid poolområdet så hade de byggt massa roliga figurer lite här och där. Men allt var omsorgsfullt och genomtänkt. Lunchen vi åt här, var också bra. Fyra rätters igen.. Så sjukt bortskämda.
Managern berättade att Khao Laks första nattklubb skulle öppna här inom kort. Han hade precis haft en DJ audition och möbler och all barpersonal var klart också.
Nackdelen är att hotellet ligger lite "off". Från Ramada i Bang Niang tog det ca 20 minuter med minibuss. Utanför Sentido fanns det ingenting. Innan hotellet byggdes var här bara en kokosnöts odling. Därav kan man se en hel massa kokosnötspalmer runtom hela hotellområdet. Som en skog med palmer istället för granar :0)

Om det är dåligt väder så finns det massor av aktiviteter. Hotellet har en egen bowlinghall, biljard, gym, träningspass så som thaiboxning bla. Barnklubb, spa och cykeluthyrning finns. Tennis och squash för dem som vill svettas mer i värmen..

Om man vill ha något lite extra och så skall man boka sin resa hit. Om man däremot vill ha ett centralt beläget hotell så är man helt ute och cyklar. Har man varit mycket i Thailand och bara är ute efter sol, bad och ladda batterierna så är detta perfekt.
Många thailändska kändisar bor här fick vi höra. Hotellet har bara varit öppet i några månader, men som snart är helt klart för fler ankommande gäster. Det är många rum att fylla upp, men detta kommer inte bli några problem. Tvärtom..

Härifrån tog vi oss vidare till ön- Koh kho khao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar