Translate

söndag 24 november 2013

Hotell H10- Berlin Ku'damm

H10- Berlin Ku'damm är ett 4- stjärnigt hotell som ligger i stadsdelen Charlottenburg. Charlottenburg var först en självständig stad, fram till början av 1900- talet då staden blev ett med Berlin. Bara några hundra meter från hotellet har man stora shoppingcenter som Karstadt, och vidare en bit hittar man Europas första shoppingcenter som byggdes på 60-talet och lyxvaruhuset KaDeWe, där man bl.a. hittar Europas största delikatessavdelning. Om man däremot vandrar åt andra hållet så hittar man restaurangakedjor som Vapiano och Hard rock café. Det man skall tänka på bara, är att all shopping är stängt på Söndagar. 

H10- Berlin Ku'damm är ett hotell som får toppbetyg av mig. Cool entré och extremt vänligt bemötande i receptionen när vi skulle checka in. Dubbelrummen var överbokade så vi blev uppgraderade. Jag och Mats hade bokat en Privilege deluxrum, men blev uppgraderades till en Privilege svit. "Privilege" innebär en extra service. Morgonrock, tofflor och tillgång till ett loungerum där man kan förse sig med hur mycket dricka och snacks som man behagar. Om man vill så kan man även äta en kontinental frukost här inne. Vi valde att äta i den stora matsalen med alla andra. Frukostbuffén var bland det bästa jag ätit. Att frukosten serveras mellan 07.00-12.00 är bara det ett stort plus. Jag har nog aldrig vart med om detta tidigare. Man kan säga att buffén var mer än riklig! Det fanns allt och om man ville ha en omelett så stod det en kock mitt i restaurangen och tog emot beställningar. Baren erbjöd också bra service och proffsigt bemötande. Eftersom att det var helg så var det även livemusik som levererade. Jag tycker om fotokonst- vilket även hotellets inredare gjorde. 
Rummen var ljusa och fina. Om man däremot är lite blyg av sig, så kanske inte badrummet är så passande. Väggarna är nämligen av glas ;0)
Gratis deposit och Wifi. Massa olika och roliga kits som låg inne i badrummet. Det enda som man kan kommentera på rummen, var den blommiga fondväggen bakom sängen och den hårda sängen. Annars är helhetsintrycket mycket bra och om jag skall hit igen så kommer jag boka samma hotell! Här måste ni också bo om ni skall spendera en helg i Tysklands huvudstad. 
En restaurang ni absolut INTE får missa kommer jag skriva om nästa gång..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar