Translate

tisdag 19 november 2013

Hotellvisning- Koh Kho Khao resort

Vi är fortfarande kvar på den lugna ön Koh Kho Khao, och kommer att avsluta med en sista hotellvisning innan vi beger oss tillbaka till Khao Lak igen.
Andaman princess och Koh Kho Khao Resort ligger på samma strand. Mellan dessa två tar det ca 10 minuter att köra, och då befinner man sig en aning längre norr upp på ön.
Vi kommer fram till ett medelklass hotell som ligger ca 8 km till närmsta centrum/by. Hotellet erbjuder en taxitjänst och priserna ser ni nedan. Det finns ju endast en bankomat på ön, och om man vill betala med ett visa,- eller mastercard kort så tar de 3% i avgift på hotellet.
Om man tyckte det var lugnt på Andaman princess, så är det ännu lugnare här. Man kan verkligen höra en knappnål falla. Mina batterier dog så klart här, så jag hann inte foto bungalowerna. Det såg nästan likadant ut som i deluxrummen. Samma färger och extremt enkla badrum. Det jag tyckte var charmigast var att de stod gungstolar på uteplatserna. Det finns tre poolområden och en liten plaskpool till barnen. Jag tycker dock inte att det är ett barnanpassat hotell. Mina barn skulle klättra på väggarna efter ett par dagar kan jag säga. Ena poolområdet ligger jätte fint, precis vid stranden.
När solen börjar gå ned, så kan man vila ögonen på en fiskebåt eller två som puttrar förbi. Här sitter man i en sarong hela kvällen, och gottar ned sina fötter i sanden med en kall Chang i handen.

Till Koh Kho Khao reser man om man vill ladda batterierna eller kanske skriva en bok eller två..
Ön är allt annat än kuperat. Inte lika grönt som Khao Lak. Det man skall passa på att gör här är att åka ut till närliggande öar. Similan islands har alltid varit ett hett utflyktsmål, men som nu hade fått en konkurent. Ett annat hett utflyktsmål som thailändarna själva åker till är Tachai island, som ligger norr om Similan islands. Synd att tiden inte fanns till för dessa två guldkorn. Nästa gång!!

Solen hade börjat gå ned och det var dax för oss att resa tillbaka till Khao Lak igen. Väl tillbaka på hotellet, var vi tvugna att packa våra väskor igen. En middag på Ramada och sista dagen i södra Thailand var fulländad. Tidig utcheckning dagen efter- Bangkok next!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar