Translate

tisdag 5 november 2013

Min första artikel som matambassadör för stureplansguiden- Strandvägen 1


Blev oerhört glad när jag blev tillfrågad att bli stureplansguidens egna ambassadör för mat. Tackad ja direkt så klart. Det blev ett ganska naturligt val eftersom jag redan skriver och recenserar om restauranger och mat på Yelp och här på bloggen. Här kan man se min artikel http://www.stureplansguiden.se/

I helgen besökte jag för första gången- Strandvägen 1. 
Tyckte att det var på tiden, med tanke på att det har varit öppet ett tag nu. Man har hört både ris och ros, men utgår alltid efter ett betyg när jag själv har smakat av maten och upplevt servicen. 
Måste säga att det började väldigt bra, redan från början. 

- Pelle Lydmar öppnade upp Strandvägen 1 http://www.strandvagen1.se/ och bakfickan Milles tidigare i år. Det har varit full rulle här ända sedan dess. Uteserveringen är generöst stor och har varit väldigt populär hela sommaren. Restaurangen har ett klockrent läge och ligger perfekt om man känner för en liten lyxigare afterwork. Strandvägen och Östermalm klingar lyx, lyx och åter lyx. Tycker ändå att man har neutraliserat inredningen lite. Inte lika "stiff" som jag hade trott. Vet dock inte riktigt vad jag tycker om den nakna bilden som tar upp en hel vägg i restaurangen.. Liten touch av industriellt och nytänkande är basen här. En aning för ljust, men det går ju snabbt att rätta till. Det jag älskar är att restaurangen har ett öppet kök. Känslan av att man inte vill gömma restaurangens hjärta är oslagbart.

Den här kvällen skulle bli en överraskning för Linda som precis hade fyllt år. Jag ringde bara några dagar innan det var tänkt att vi skulle äta här. Brukar annars vara ute i väldigt god tid. Det var sagt att vi skulle vara fyra personer, men jag ändrade detta till dubbelt så många utan hennes vetskap. När jag ringde så svarade en extremt trevlig Anna i andra änden. Förklarade hur läget var, och efter lite pyssel så hade hon ordnat så att vi fick sitta runt ett runt bord. Detta är absolut det trevligaste när man är så många. 
När vi kom hade Anna gått hem för dagen. Det var synd, för man ville ju tacka för en bra service. Första intrycket är alltid viktigt. Hade gärna fått en ansikte också, men istället fick vi hennes kollega Therese. Vi möttes av samma goda service och kvällen blev extremt lyckad. Vi velade lite fram och tillbaka, när det kom till vinbeställningen. Det löstes snabbt av en liten mindre vinprovning. Detta kallas världsklass! En bra krog skall alltid erbjuda detta tycker jag. Lite olika val av viner ställdes på bordet. Själv valde jag en Alsace till min förrätt och en riktigt bra Argentinare till min varmrätt.  

Tror vinstlotten blev min när jag beställde in halstrad pilgrimsmussla med hummer, morotscrème och dragonpistou till förrätt, och rotisserad örtfylld grissida med cassoulet och potatispurè till varmrätt. Lite varmare skulle det ha varit men annars var det utsökt. 
Kalixlöjrom skall däremot serveras med en toast istället för en mandelpotatisterrin- enligt mitt tycke. Det var däremot roligt att se något annorlunda och nytänkande. 

En lyckad kväll med bra mat, god dricka och bra service OCH massa skratt med fina vänner!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar