Translate

tisdag 19 november 2013

På vift i Bangkok

Kvällen fortsatte sedan på en av de mest populäraste takbarer som finns i Bangkok. På hotell Lebua i State Tower möts man av en extremt lyxig atmosfär. Här äter man mat i världsklass, och jag hade mer än gärna velat smaka av köket om tid hade funnits. Vi fick nöja oss med en drink på 64:e våningen istället. Jag hade innan studieresan googlat på Bangkok, och hade förstått att man inte fick missa detta ställe. Efter att filmen "Baksmällan" spelats in här, så har det lockat hit väldigt många nyfikna turister. Jag pratar om en av världens högsta belägna utomhus skybarer- Sirocco. Från ca 250 meter upp, så har man en fantastisk panoramautsikt ut över hela Bangkok och Chao Phraya floden. Om man kommer tidigare och äter middag så får man en grym solnedgång att njuta av också. Innan vi skulle hit så gick Andreas igenom lite dresscode med oss. Man får inte ha på sig flipflops, t-shirt, shorts. Om man har för stor väska med sig så får man lämna den i lobbyn på bottenvåningen. Man får heller inte fotografera här uppe. Jag kunde ju inte riktigt hålla mig, så det är därför det är lite gryniga foton nedan (ingen blixt:-). Jag har däremot ett par foton från deras hemsida. Jag vill så gärna visa helhetsbilden och känslan man får när man ser detta fantastiska hotell!!
När vi hade blivit rekade av hotellets personal på markplan så såg vi ett "rollup stativ" vid sidan om hissarna. Eftersom att "Baksmällan" spelats in här så gjorde sjävklart hotellet reklam för detta. Det är bara det att vår kära kollega, är så sjukt lik "the dentist", som spelas av Ed Helms. R hade tom en tand för lite och nästan exakt en likadan skjorta som i filmen när han sitter på Siroccos trapp. Tror ni R fick höra detta hela veckan eller?!? När vi stod och spexade framför bilden så var det en hel del hissväntande människor som var nära att slänga upp autografblocket haha :0)

När vi först kom upp så var det fullt på Sirocco. Men det gjorde inget, för då fick vi testa Distil också. Det är en restaurang/bar som ligger precis brevid. Jätte goda drinkar, som kostade lika mycket som här hemma i Sverige.
Detta hotell är inte svårt att missa. Man ser nämligen den guldfärgade kupolen vart man är befinner sig här i området. På samma våning som "The Dome", har man då Sirocco, Mezzaluna, Breeze, Sky bar, Distil och även Ocean 52. NI FÅR INTE MISSA- DET VAR MAGISKT!!


Samma kväll bestämde jag och M, att vi skulle utforska Bangkok på egen hand. Alla andra i gänget hade varit här förut, och hade checkat av de mesta av Bangkok redan. Vi hade en perfekt plan trodde vi, men den sprack kan man säga. Vi hade bestämt en tidig frukost, sol och bad ett par timmar, rundtur på Royal Palace och sedan till slut shopping. Uppe tidigt för att sedan ta sig ned till poolområdet. När vi kom ut så undrade vi vart solen hade tagit vägen. Kom igen- skugga av närliggande höga byggnader?!?
Det var bara att byta om och ta sig ned på stan på en gång. Vi körde samma rutt som kvällen innan- Sukhumvit - Si Lom - Saphan Taksin. Vi hoppade sedan på en båt som körde oss längst Chao Phraya floden. Det kostar endast 40 bath/enkel väg, och då får man en guidad tur som en liten bonus.
Jag och M satt längst fram och hade den bästa utsikten man kunde få. Under resans gång kunde man inte undgå att se de starka kontrasterna. Du ser stora lyxhotell blandas upp med de lokala, enkla och slitna ena stunden, och några minuter senare såg man helt plötsligt massivt stora och vackra guldtempel stoltseras. Jag kunde bara tänka mig hur förorenat floden var.. Hade inte velat ramla i där kan jag säga. Bangkok är för övrigt väldigt smutsigt tyckte jag. Man skall vara försiktig så man inte blir lurad på vägen till Bangkoks största sevärdighet- Smaragdbuddhans tempel och Grand Palace.

- Detta stora område började byggas 1782 för att skydda smaragdbuddhan. Smaragdbuddhan är ca sju dm hög och är tillverkad av ett enda stycke jade och inte smaragd som man kanske skulle kunna tro. Hit in gick vi aldrig, för det började bli väldigt varmt. Muren runt templet är målad med 178 scener ur Ramakienberättelsen. Otroligt vackra målningar och tempel. Här fick vi massa fina foton tagna och Oj vad jag hade ångrat mig om jag inte hade åkt hit..
Man får inte gå klädd hur som helst, men det finns kläder att hyra. Lyssna inte på dem som försöker sälja på er utflykter till andra delar av detta område med tuktuks. De säger att Royal palace är stängt mellan en viss tid på dagen för att det skall vara en munkceremoni- vilket aldrig äger rum. Det kostar numer 500 bath att komma in och om man inte har en guide med sig så kan man hyra en där också. Se till att taxichauförerna sätter på deras taxameter innan ni sätter er. Vi tjafsade med 5 bilar innan vi skrek till den 6:e att han inte fick en enda bath mer än 100- vilket var ett överpris redan. Vi skule nämligen vidare till shoppingområdet Siam Paragon.
Efter lite krimskrams shopping så åkte vi hem till hotellet igen. Solen hade gått och gömt sig så klart, men en liten lur vid poolen och middag på Senor Pico avslutade denna fantastiska vecka. Det är femte gången jag är i Thailand och kommer absolut åka tillbaka igen.. Jag tycker extremt mycket om detta vänliga land.

Laaeo phohp gan mai (på återseende)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar