Translate

tisdag 15 oktober 2013

Yelpfest: Rush på Rigolettos VIP-salong

Sverige har skiftat färg- hösten är här. Det är mörkare ute och kylan smyger sig på. Vad vore bättre då än en biokväll med sin bättre hälft?
Jag fick en elitinbjudan till Yelps uppkommande event för några veckor sedan. Jag osade ganska snabbt för mig, Mats, Charlotte och Roger. Det enda som behövdes göra näst var att fixa barnvakt.

Jag mötte upp Lotta först, och då bjöds det på urgoda snittar med diverse godsaker ovanpå. På varje event skall man checka in med appen och då förväntas alltid något speciellt som tack tillbaka. Den här gången bjöds det på en drink med Jameson, Bundabergs ginger beer och lime. Den här flaskan serverades i en brun papperspåse- vilket var en riktigt schyst idé tyckte jag. Drinken i sig var jätte god.. Så mingel och tilltugg den första timmen, och sedan började filmen.

VIP- delen på biografen Rigoletto ligger en trappa upp. Det är 18-års gräns pga att det finns en bar där uppe. Man kan därför unna sig ett glas vin eller en öl innan filmen börjar. Vill man inte ha detta så ingår en läsk och popcorn i priset. Sköna skinnstolar sitter man i, och så har man en bricka man kan ställa av sina popcorn eller sitt glas precis bredvid sin plats.

Trodde först inte att jag skulle tycka om filmen Rush. En killfilm med massa formel 1 bilar som kör fort- trodde jag.. Filmen var faktiskt riktigt bra kom vi alla fram till sedan. Det skulle vara en action/drama film, men vid flera tillfällen fick man lägga av ett typiskt Lojsan-skratt! ;0)
Filmen utspelar sig på 70-talet, lite runtom i världen. Den handlar om Formel 1, men den handlar också om ett par legender. Genom hela filmen får man följa rivalerna, britten James Hunt och österrikaren Niki Lauda.
James Hunt är en man som knappt vuxit upp. Skiter i vad livet har att erbjuda förutom fest och tjejer. Han är även väldigt omtyckt och populär.
Niki Lauda däremot, är en perfektionist ut i fingertopparna och undviker allt som har med det sociala livet att göra. Detta gör så klart att han inte har så många vänner. Hans namn betydde dock mycket i den här sport världen för många. Detta belönades med en fru så småningom, som stod vid hans sida. Det var just den scenen som var så sjukt rolig! Niki Lauda var och är, en person med en torr humor. Snabba svar och repliker, som gjorde att filmen blev så mycket roligare att se på. Sedan så var det ju självklart väldigt spännande och gripande i många fall. Ferrari vs McLaren.. Se den vetja!

Efter filmen skulle vi bestämma oss för en restaurang vi skulle äta på, innan vi åkte hem till våra barnvakter igen.
Nästan ingen av oss hade testat Pontus, så då blev det den!
När vi kommer in möts vi upp av en gammal gymnasiekompis från Hotell och Restaurangskolan i Globen. Jätte kul återseende av Sara och mer om Pontus kommer skrivas efter nästa vecka. Då är det nämligen dax för ett nytt koncept. Press skall få smaka på god mat mån-ons och eftersom att jag skriver för Yelp ibland, och Charlotte för Stureplansguiden.se så gäller även detta för oss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar