Translate

torsdag 15 mars 2012

Thassos- Grekland

Nästa resa detta år, blev till Grekland så klart :0)
Ön Thassos är en liten pärla som ligger precis utanför Greklands östra fastland. Man flyger till Kavala, för att sen ta båten över till ön. Mellan Kavalas flygplats och färjeläget, tar det cirkus 15-20 minuter, och sen tar den cirkus 1 timme med båt. Detta år fick vi med oss familjen Sundgren igen, vilket vi verkligen uppskattade! Pierre, Karin, Max och Theo, är en familj som vi passar väldigt bra med när det kommer till att semestra tillsammans. Vi vill göra precis samma saker för det mesta, och när vi inte vill hänga med varandra hela tiden så gör man saker på egen hand- utan " hard feelings ". En perfekt kombo har vi märkt... :0)
När vi ska boka resor, så ligger kortet på mig så klart eftersom det är mitt jobb. Pierre och Karin var sugna på att utforska Grekland lite mer, därför blev det Grekland igen- inte mig emot ;0)
Jag har som mission att beta av alla öar i Grekland- vilket jag snart har gjort.. Ingen ö är lik den andre, så om man "bara" har besökt Kreta eller Rhodos, och säger att man " inte tycker om " Grekland- så tänk om!
Jag har en hel del kunder som kommer in och vill boka resa, men som säger att dom absolut inte vill till något turistigt ställe som Grekland..hmmm.. Då varvar man upp Lojsan kan jag säga... Det slutar oftast med att kunden blir inbokat till Grekland ändå ;0)

Thassos är en fantastiskt grön och vacker ö. Den ligger långt upp i norra delarna, och precis som i det Joniska ö-området, så påminner naturen om varandra. Vi bodde på hotell Ilio Mare i den sömniga orten Skala Prinou. Hotellet ligger jättefint, i ett extremt lugnt område, precis vid havet. Man måste ha halvpension på detta hotell, p.g.a att det inte finns några andra bra restauranger i närheten. Det finns typ en taverna lite längre bort, där vi åt lunch några gånger för att inte vi ville betala för den urusla lunch som strandrestaurangen serverade. Inte var den bara urusel, utan svindyr också! Sen ska man inte tala om servicen... På ett sådant fint hotell som ändå detta är, så är servicen extremt viktig tycker jag. Restaurangpersonalen trodde de hade rast hela dagarna, och när man ville beställa något extra eller ändra lite på beställningen, så såg dom på en, som man vore ett ufo.. Hotellet har verkligen all potential att bli ett riktigt bra sådant, för Ilio Mare är väldans fint för övrigt.
Vi fick för oss att gå in till Skala Prinou´s centrum en kväll, för att kanske hitta någon annan restaurang eller taverna. Vi fick mer eller mindre en smärre chock! Det såg ut som vi hade dragit tillbaka tiden till andra världskriget- såååå slitet var det. Barnen tyckte dock det var roligt, för det fanns nämligen ett litet tivoli här inne också.
Då bestämde vi oss att hyra bil istället, för någonting annat än detta ville man ju se.

På den västra sidan av Thassos, är det rätt så plant med raka vägar. På den östra sidan av ön, är det jätte ett otroligt dramatiskt och vackert landskap, där vägarna ringlar sig fram på de skogstäckta bergsmassiv. Jag höll på att kräkas ett antal gånger, men den som väntar på något gott.. Vi hade som slutdestination- Paradise beach. Det är en stor trätavla som pekar ned till stranden från vägen, som vi nästan missade. En smal, brant och jordig väg leder ned till stranden som inte är speciellt lång men ligger sjukt vackert i en bukt, med de extremt höga berg bakom. Det gick t.o.m getter vid strandens bergsdelar- vilket var poppis bland barnen..
På vägen hem, stannade vi i huvudorten Limenas. Limenas har ca 2000 invånare och färjorna från Keramoti anländer hit, vid ankomst. Om man går bort till de äldre delarna av staden så hittar man de bästa restaurangerna och här är det en mer rustik atmosfär. Bakom den lilla parken ovanför fiskehamnen ligger den gamla arkeologiska delen av staden, med ruiner efter den antika bebyggelsen. Jag tyckte Limenas var en mysig by, med lite turistshopping och så..

Ett tips om ni ska hit är: ta med myggmedel!! Eftersom att det är så grönt och frodigt här, trivs de små rackarna lite extra mycket.
Om ni inte har varit här tidigare så måste ni resa hit. Bo på den östra sidan i så fall..


Första parkett, och barnvakt för oss föräldrar.. På transferbåten..Pappas flicka ;0)

Den fina stranden vid hotellet. Mycket stenar när man går i vattnet dock..

På väg till den enda tavernan i området..


Den stora händelsen i den här orten, är en brandbil som står parkerad här.

Ilio Mare

Poolområdet


Celine är klar för kvällsmiddag!

Hotell restaurangen 

Skål på re morsan ( OBS, inget vin i glaset )

Väsbykillarna!

Jag och Celine på stranden

Fina Karin


Hög mysfaktor om man räknar bort allt mygg ;0)
Jag fick hålla mig till cola, p.g.a att Neo låg magen..


Eeeeehhhhhhhh!! Muy hermosa!!

Nästan hela gänget..

På väg in mot centrum.

Tivolit var kul tyckte ungarna i alla fall..

Mats, Celine, Jag och Neo i magen ;0))


Paradise beachLunchdax på Paradise beach

Celine njuter av tillvaron!

Celine låångt bort..

Så sjukt vackert landskap! Detta ser ni om ni bilar på Thassos östkust..

En bergsby

En annan by vi kör igenom på hemresan.


Om man tittar riktigt noggrant så ser man en fotbollsplan, mitt i bergsskogarna! COOLT!

Grabbarna på shoppinggatan i Limenas

Ilio Mares poolbar
Hej då Thassos!

See you next time!

En klassisk, sista bild innan avgång :0)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar