Translate

torsdag 22 mars 2012

Jordanien

Neo föddes den 26:e januari 2011. Några månader innan så hade jag redan bokat in oss till Jordanien. Så när Neo knappt var 3 månader, satt vi på ett plan som var på väg till Aqaba, Röda havet. Det tar ca 6 timmar hit och det är samma klimat som i Egypten- man har nästan alltid solgaranti. Eftersom detta skulle bli vår första resa tillsammans alla fyra, så bokade vi ett hotell som låg vid stranden och hade nära till centrum, så veckan skulle bli så smidig som möjligt. Jag hade suttit på jobbet och suktat på hotell Kempinski Aqaba. Det behövdes inte mycket till övertalning hemma.. Det roliga var att när mina vänner Monika och Lisa var hemma hos mig en kväll, så frågade Monika mig när det nu var, då vi hade bokat till Jordanien. Då kom vi fram till att Monika, precis hade bokat samma datum. Monika, Daniel och hans dotter Julia skulle däremot bo mitt över gatan på hotell Mövenpick. Men det slutade nästan alltid med att vi fick finbesök till vårt hotell i stället. Det kunde inte bli trevligare än vad vi hade- sååååå många skratt!! Blomman ( Daniel), är en riktig pajas :0)
Det roligaste som hände, som fortfarande han får höra, är när Julia så gärna ville rida kamel till vårt hotell. Kamelägaren slängde upp Julia och Blomman så fort han hörde att det eventuellt lutade mot att dom var intresserade att rida på en kamel... Monika var skitsur och bara svor över hur korkat detta var. När dom väl kommit fram efter typ max 5 minuter, så blev resan väldigt mycket dyrare än det var sagt innan.. Jag tror vi garvade en hel dag!! :0) Sen så är det alltid en säkerhetskontroll med metallmaskin innan man får komma in på hotellen. Blomman var alltid lite vit i ansikten när han mötte upp upp vid stranden, för han kände sig inte riktig bekväm i situationen.. Jaja- jag ska sluta vara taskig mot han- en underbar person helt enkelt bara! 

Hotell Kempinski Aqaba, är ett fantastiskt designhotell och ligger precis på stranden. Det är en kritvit sand som dock är importerad, annars är sanden i Aqaba ganska mycket mörkare ( så man inte blir lurad av fotona ). Celine och Julia är nästan lika gamla, och dom lekte jätte bra tillsammans under hela veckan. Julia var mer än saknad av Celine då Monika, Daniel och Julia åkte till Döda havet över en dag och flöt som små korkar. Jordanien har jätte många sevärdheter så som då Döda havet, men även klippstaden Petra. När jag bodde i Israel med Sara 2006, så passade vi på att besöka Petra redan då. Det var bland det mäktigaste jag varit med om. Petra- ett av världens 7 nya underverk. Titta gärna på mitt tidigare blogginlägg- Israel och Jordanien. 
Jordanien har fredligt avtal med Egypten och Israel, mycket p.g.a att dessa 3 länder ligger så nära varandra kanske. När man går ned till vattenbrynet så ser man bort mot Israel, och vidare sen mot Egypten. En sjuk häftig känsla, som jag inte kan beskriva!

Daniel och Monika läser koncentrerat på planet..


Börjar närma oss slutdestinationen..

Bra snorkling här också..


Solnedgång från vår balkong

Celine tar ett uppfriskande bad..

Pappas tjej ;0)

Orientens vackra!

Hotellets strand

Sinaibergen borta i Egypten


Monika, Daniel, Mats, Julia och Celine utanför Mövenpick

Fina tjejerna ska in på restaurang på stan;0)

Eilat, Israel

Sjukt goda luncher. Det var för övrigt en extremt hög klass på maten på hotellet. Jätte stor , härlig frukostbuffé också.


Grabbarna har lite egentid med en öl i handen..

Inte för att Sofie Sarenbrant behöver mer reklam, men jag lägger ut den här i alla fall. Mats kusin Tommy är gift med Sofie. Den här var hennes första bok, och hon har kommit ut med sin tredje precis. Läs dom, för dom är grymt bra!

Ett foto som representerar mig ganska bra..

Njuter av tillvaron

Monika med bebis i magen, myser med Neo 3 månader ;0)

Ett inhemskt rosé vin satt fin fint på eftermiddagen..

Alicia i magen..

Middag på Mövenpick


Grabbarnas egentid


BusungarnaInte så lång kamelridning som ni ser..;0)

Den klassiska bilden..

2 kommentarer: