Translate

fredag 23 mars 2012

Skiathos- Grekland

En månad efter att vi kommit hem från Jordanien, hade jag och Monika en till resa inbokad tillsammans. Den här gången blev det Grekland och ön Skiathos. Jag hade väldigt länge velat åka hit.. Skiathos ligger på Greklands östsida och man flyger direkt till ön. Ön är känd för sin extremt lilla landningsbana, så den som är lite flygrädd, kan väl skita i att titta ut genom fönstret vi start och landning ;0) Man flyger direkt hit men man får mellanlanda i Thessaloniki på vägen hem, just på grund av att banan är för liten på Skiathos, och att maskinen inte klarar av att flyga hela sträckan hem till Sverige i följd av detta.
Vi bodde i den lilla orten Megali Ammos, som ligger ca 1 km från Skiathos stad. Vi checkade in på Galini, och fick en stor lägenhet i den nybyggda delen. Det var tur att bokade om till den delen av hotellet, annars är rummen i huvudbyggnaden väldigt gamla och spartanska. Galini är ett litet hotell med både dubbelrum och lägenheter. Hotellet ligger jätte vackert, med grönskande berg bakom, och ca 400 meter ned till sandstranden. Skiathos har mer än 60 badvikar/stränder, och är också känt för sin medverkan i filmen Mama Mia, även fast man bara filmade lite grann på den här ön. Det finns Mama mia utflykter som tar en med båt ut till de andra öarna, där filmen också spelades in.Vi hade tänkt att hyra bil en dag för att ta oss runt ön, men det blev inte så tyvärr. Vi hade sagt att vi skulle ta det i slutet av veckan, men då åkte jag och Monika på världens matförgiftning. Monika låg däckad i 2 dar och jag likaså, men när man reser med 2 barn så är det bara att ta sig i kragen och sätta sig halvdöd vid poolen och se glad ut..
Vi promenerade till Skiathos stad några kvällar- oj vilken mysig by!! Vägen mellan Megali ammos och Skiathos stad är allt annat än bra. Inga trottoarer finns och man får gå på sidan av huvudvägen. Skiathos som ö, är väldigt bergig och kuperad, så vi fick en hel del motion ändå;0)

Skiathos är en riktig partyö under högsäsong, med riktigt trevliga barer och klubbar. Ön är otroligt vacker och grön, men om man vill ha bra väder så ska man helst åka Juni, Juli och Augusti. Vi åkte dit i mitten/slutet av Maj, då det finns risk att man får dåligt väder en hel vecka, om man har otur.

Jag fick mersmak, så det blir helt klart en till resa hit!

Galini- Megali Ammos. Den nybyggda delen ligger längst bort på fotot..Shoppinggatan i Skiathos stad

En bargata inne i stan..Helt klart den mysigaste tavernan! Lite svårt att hitta i labyrintgatorna dock..På väg ned till stranden i Megali Ammos

Så här grönt är det överallt!

Badmöjligheter i Skiathos stadEn liten brygga om man tittar ordentligt..Celine nästan 4 år och Neo nästan 4 månader..


Blommor överallt

På väg till hotellet

Vy över Megali Ammos från huvudvägen..


Träffade upp min gamla kollega Niklas och hans trevliga Fredrik..Precis så här mysigt ska det vara på en bar tycker jag!

Celine testar möbler..

Gravida Monika


Jag och Celine ska på äventyr
Äntligen uppe!Söt kyrkaVackert, om du frågar mig..

Yummie
Sista kvällen på en mysig restaurang

Den lilla landningsbanan..

Och ett klassiskt foto så klart:0)

3 kommentarer:

 1. Hej, Åker till Skiathos på lördag. Skulle gärna vilja veta vad den mysiga tavernan hette och eventuellt gatunamnet i labyrinen...
  Mvh Richard

  SvaraRadera
 2. Hej Richard! Härliga Skiathos! Restaurangen heter Taverna Alexandros och ligger inne i Skiathos stad. Lite svårt att hitta men frågar du grekerna så visar dem dig vart du ska gå. Trevlig resa!

  SvaraRadera
 3. Låter bra! Jag börjar med att googla det:-)
  Tusen tack för ditt svar!

  SvaraRadera