Translate

tisdag 6 mars 2012

Port Ghalib- Egypten

Sista resan jag gjorde detta år, gick åter till Egypten. December 2008, fick jag med mig min vapendragare och resekompis- Monika. Det funkade så himla bra att resa tillsammans med henne så jag frågade om hon ville åka med mig och Celine igen. Hon var inte direkt svår övertalad. 2008 blev ett år då jag reste väldigt mycket, det gällde samma för Monika. När vi är ute och reser tillsammans, är vi väldigt lika i vårt tankesätt. Ligga och lata oss så gott det går på dagtid, och på kvällarna blir det ett glas vin eller två på balkongen, och sedan ut på restaurang. Eller är det väl mest jag som gärna vill gå ut varje kväll och äta, men Monika är inte den som är den ;0)

Till Port Ghalib och Marsa Aalam flyger man direkt till. Orterna ligger ca 2 timmar söder om Hurghada om man reser med bil eller buss. Vi bodde på hotell Crowne Plaza Sahara Oasis- Port Ghalib. Det är egentligen 3 systerhotell som ligger i samma område. Crowne Plaza Sahara Oasis ligger vid huvudbyggnaden/receptionen, Crowne Plaza Sahara Sand ligger vid havet, och sen finns det 5- stjärniga Intercontinental The Palace som ligger närmast hamnen i Port Ghalib. Rummen på Oasis är mycket mysigare än de på Sand. Annars har jag som standard att alltid boka hotellrum med havsutsikt. Någon gång i livet ska jag bo vid havet- det är där jag finner ro i själen. Det finns inget bättre än att sitta och vila ögonen på något så vackert- som havet. 
Port Ghalib som ort, är väldigt lugnt. Allt är uppbyggt för turismen och inne i den nybyggda byn, finner man diverse olika restauranger. När vi var där så var inte allt färdigbyggt än, så nu kan det säkert finnas lite mer butiker osv. Vi hittade en Marockansk restaurang som vi gick till ett par gånger. De spelade arabisk musik och serverade helt gudomliga maträtter. Port Ghalib är allt annat än genuint, så om man är på jakt efter det, så rekommenderar jag er att resa till någon annan ort i Egypten. 
Vi åkte under lågsäsong, så det var nästan bara vi som bodde på hotellet. Hotellet var perfekt för oss som hade Celine med oss också. Jätte bra service, sjukt god mat, och uppvärmd pool med lazyriver och vattenrutschkanor ( som inte var färdigbyggda dock ). 
På luncherna beställde vi ned maten till stranden, och njöt av varenda tugga vi tog! Vi kan fortfarande prata om hur bra maten var på detta hotell. 

Vattnet är inte så varmt den här årstiden, men helt ok för att snorkla. Man liksom glömmer bort temperaturen på vattnet när man ser allt vackert som röda havet har att erbjuda. Jag är en riktig fegis när det gäller att vara på djupt vatten och speciellt när man ska andas under vatten också. Det fick jag nog efter Tsunamin, när jag jobbade med alla inkommande samtal från oroliga anhöriga, och även dem som ringde från destinationerna och sa att de inte hittade deras familjer. Jag har en sådan respekt för havet, som förmodligen är bra, men man blir begränsad till vad man vågar att göra. Efter några dagars övertalning av både vakterna på stranden och Monika, så vågade jag mig i till slut. Vi träffade ett äldre par från Wales som blev helt kära i Celine, så det var inga problem att få lite barnvakt medan man snorklade runt :0). Det var en sådan familjär och vänlig personal på hotellet, så vi gick faktiskt ut och tog en öl med båda vakterna, och det äldre paret en kväll. 
Det är nästan alltid rev, direkt vid stränderna i Egypten, så det går långa bryggor ut i vattnet. Det är p.g.a. att man dels inte ska förstöra reven, och sen att man inte skall skada sig själv. När man kommer ut på bryggorna möts man av en annan värld. Man tror man kikar ned i ett akvarium. Färgglada fiskar i olika storlekar, kristallklart vatten. En dag så dök ena badvakten ned och fångade upp en 60 kilos sköldpadda!! En annan fantastisk upplevelse var, en dag då det blåste en hel del, och när vakterna helt plötsligt skrek att vi skulle springa ut på bryggan. Det var säkert 6-8 delfiner som lekte i havets vågor. MÄKTIGT!!

En mäkta trevlig resa helt enkelt!!!

Yummie!!

På en bar i Port GhalibBästa lunchen!!

Tutte och gosdjur :0)


Upp-passad till 1000Paret från WalesIntercontinental The Palace blev det en middag på en kväll..Stora vågor!!

Syns lite dåligt men det är ett gäng delfiner som leker..

Sociala unge:0)

Monika snorklar

Jag snorklar efter mycket om och men..


Ute med gänget :0)


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar