Translate

lördag 24 mars 2012

Disneyland- Paris

Vi bestämde oss för att ta en "spontanare" till Disneyland, Paris förra sommaren. Jag och Mats hade faktiskt varit här en gång tidigare, men tänkte att det kanske skulle vara roligt för Celine att åka dit alla prinsar och prinsessor "bor" ;0)
Hon hade precis kommit in i en prinsessperiod, där Snövit, Askungen, Törnrosa m.fl, kom in i vårt vardagliga liv mer och mer.. Gissa- vad glad hon blev när vi berättade att vi skulle dit. Vi åkte en Måndag och kom hem på Torsdagen igen. Vi checkade in på Park & Suites Prestige Val d'Europe, Montevrain. Detta område är uppbyggt för turism, men framför allt för turister som skall besöka Disneyland. De flesta hotell här har gratis shuttle bussar som går hela tiden mellan hotellet och parkerna. Hotellet ligger ca 3 mil från de centrala delarna i Paris och ca 5 minuter med buss från Disney parkerna. Vi gick tyvärr otur med vår taxichaufför, som inte hittade hit från flygplatsen, och som till slut svor åt oss på franska att allt var skit- då skrek jag tillbaka! Hur kommer det sig att varje gång jag besöker Frankrike, så blir jag alltid på något sätt påmind om att människorna här inte vet hur man beter sig hövligt! Jag säger inte att ALLA är otrevliga, men det ett gäng vill jag lova..

I Paris finns det 2 parker- Disney parken och Walt Disney studios park. När vi skulle bestämma oss vad vi skulle betala, så kom vi fram till att ett årskort skulle kosta lika mycket som det vanliga inträdet i 3 dagar. € 139 per person kostar årskortet ( även för Celine som var 4 år vid tillfället ).
Om man vill ha närmare till parkerna så kan man checka in på Disney hotellet som ligger precis vid parkerna, men då får man räkna med att betala väldigt höga överpriser!! Bo hellre en liten bit bort och lägg pengarna på något roligare. Det kostar redan en hel del inne på parkerna- med all mat, snacks, leksaker osv.. Ett tips är att man går och tar "fastpass" till åkattraktioner som man helst vill åka, för att slippa stå och vänta i långa köer.

Jag har vuxit upp med Walt Disney, och varje gång jag besöker någon av alla parker- blir jag som ett barn på nytt. Jag har varit 2 gånger på Disney World i Orlando, Florida. Två gånger på Disneyland i Paris. Eftersom vi köpte årskort, så tänkte vi utnyttja dessa innan de går ut- så om 2 veckor har vi en resa hit inbokad igen. Då blir det 2 nätter på samma hotell vi bodde på i fjol och avslutar sedan med 2 nätter inne i Paris.
Det var Juli, men vi timade in ett kallt och regnigt Paris..I slottet..

Celines favvo!Tarzan teater


En jätte bra show!!


I väntan på paraden..En stadig frukost på hotellet innan vi drar iväg igen..

Hur lycklig som helst!!

Celine är liksom i himmelen ;0)


Min snygga man.. Det öste ner regn dom dagarna vi var där, så ett par snygga mussestövlar  stod på shoppinglistan;0)

Den här åkattraktionen var det läbbigaste jag åkt!

Nästa parad- i ösregn!


2 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt! Jag ska till Paris om en månad och funderar över att fara till Disneyworld, så vet du ungefär vad de skulle kosta för en vuxen att bara vara där en dag om man vill åka attraktioner? För jag är helt förvirrad när jag försöker googla, haha..

  SvaraRadera

 2. Hej Amanda!
  Roligt att du hittade mig ;0)
  Om du bara ska vara där 1- dag så rekommenderar jag dig att först kolla hur vädret skall vara (så du slipper stå i jätte långa köer när det ösregnar. Sen skulle jag förköpa en dagsbiljett på deras hemsida, och även kolla ut vad du helst skulle vilja åka på de båda parkerna. Det är större än vad man tror och egentligen så hinner man inte med allt på en och samma dag. Http://www.disneylandparis.se/
  Priserna skiljer sig så mycket från år till år, så det är bäst att uppdateras direkt på hemsidan så jag ute säger något som inte stämmer. Fråga också ifall du får rabatt på mat i restaurangerna och i butikerna med ett 1-dags kort. Vi gjorde nämligen det misstaget första året. Men då hade vi i för sig köpt ett årskort...

  Du kommer få en dag du aldrig glömmer;0) Ha det så roligt!
  / Louise

  SvaraRadera