Translate

fredag 30 mars 2012

Rom- dag 2

Jag vaknade tidigt idag- förmodligen skadad. Det är ju inte så att man sover speciellt mycket när man har små barn. När tjejerna vaknade till, så åt vi frukost på terassen, under klarblå himmel. Vi hat haft riktigt tur med vädret här. Över 20 grader på dagarna och inte ett moln på himlen. Idag har jag gått med pippihud hela dagen, och det var inte pga av vädret som sagt. Rom är den vackraste stad jag sett. Jag har njutit av varje minut.. Vi tog lokalbussen till Termini, där alla sightseeing bussar går ifrån. Vi hade nämligen detta på vårt schema idag. Man kan välja på flera typer av rutter, men vi valde att åka på en 2-timmars sightseeing. Vi åkte runt och såg de viktigaste sevärdheterna som Rom har att erbjuda. Vi valde sen att gå tillbaka till Colosseum och Forum. Men innan, satte vi oss och åt en typiskt italiensk lunch- Tabola Calda. Det innebär att man väljer mat från ett "varmt bord". Jag valde en risottorätt och en pastarätt med ett glas vitt. Allt detta kostade bara €11 ( ca 100:- ). Efter blev det en stående kaffe. I Italien står man i baren och dricker kaffe. Om man står kostar det €1 och om man sitter så kostar det €3-4.

Jag och Linda gick sen vidare ner till Colosseum och utgrävningarna i Forum. Helt magiskt!! Jag trodde aldrig jag skulle få med mig Linda på en 2-timmars guidad tur. En riktig wow-känsla och mycket intressant vad det. Det gjorde heller inget att man fick en ganska trevlig guide med sig;0)...

Bokat bord hade vi sen på restaurang Life- en mycket trevlig restaurang som ligger nära spanska trappan. Rekommenderas starkt!

En liten extragrej angående den kommunala transporten här är, att det inte finns några tidtabeller. Tågen och bussarna kommer när dom kommer helt enkelt. Kanske inte det ultimala för oss tidsberoende svenskar!

God natt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar