Translate

onsdag 14 mars 2012

Cypern

Årets första erbjudande gick till Cypern.. Tredje gången gillt, men så trevligt... Den här gången fick vi med oss Lisa och Livia igen, vilket jag och Monika blev glada för. Vi fick göra en till resa tillsammans :0)
Vi hade 2 alternativ att välja på, när det kom till ort och hotell- Fig Tree bay eller Ayia Napa. Jag har bott båda gångerna jag varit här, i Ayia Napa. När jag för första gången var här med jobbet, så fick vi åka till Fig Tree bay och kolla hur det såg ut där. Jag föredrar en ort som har mycket att erbjuda när det kommer till bra restauranger och lite trevliga omgivningar, så det blev Aiya Napa denna gång också. Ayia Napa har rustats upp ordentligt de senaste åren, och många ställen har renoverats. Jag måste säga att det nu är mycket renare på gatorna också. Man behöver ju inte bo mitt i smeten direkt, utan man kan bo som vi gjorde- 1 kilometer utanför de centralare delarna. Vi checkade in på hotell Napa Mermaid, vilket är ett design hotell. Riktigt, riktigt fint var det, och vi trivdes som "fisken i havet". Vi hade bokat in oss på 2 dubbelrum , eftersom att vi inte fick plats 5 personer i ett och samma rum. När vi skulle checka in, efter en väldigt lång dag och natt, så säger man i receptionen att vi blivit uppgraderade till en svit! Men hoho, vad trevligt tyckte vi! Jag, Celine och Monika fick ett sovrum med badrum, och Lisa och Livia fick ett likadant- vägg i vägg. Vi hade ett stort vardagsrum och kök. Sen skulle vi ut och kika hur balkongen såg ut, och fick en smärre chock. Det var den största balkongen jag sett, och som pricken över i:et, stod det en jacuzzi i hörnan :0) 
Vi hade många trevliga kvällar här innan vi promenerade in till Ayia Napa, för att få i oss lite god mat. God mat kan man få på en massa trevliga restauranger här inne, och som jag nämnt tidigare, så är det inte plaststolar och svenska menyer med bilder på maten som lockar mig. När jag reser till ett annat land, så är matupplevelsen en extremt stor del av själva resan. Det finns inget värre än, när man reser någonstans och inte får äta god mat- som t.ex. Kuba.

Vi var mest på hotellet på dagarna, och njöt av poolen. Vi åkte i Maj, vilket är en fantastisk period att åka om man inte vill ha för varmt. Det var skönt på dagarna, men det kunde blåsa en hel del, och på kvällarna ficka man ta på sig något varmare. Uppe vid poolen var det oftast lä, så då blev det att vi låg där på dagarna helt enkelt. 

Vi åkte på ett par utflykter, varav en gick till den berömda stranden- Nissi beach. I Ayia Napa är det väldigt många enkelrikta gator, så det tar rätt lång tid innan man kommer ut från den orten. Vi tog en taxi till Nissi beach, och vi hade det fantastisk. Kristallklart vatten och fin vit sandstrand. Under högsäsong är det bara ungdomar här, som festar hårt! När vi var här var det perfekt, lugnt och glest med folk. Däremot blåste det väldans, så några timmar räckte gott. Celine tyckte däremot att det var hur kul som helst, och lekte för fulla muggar i vågorna.
Sen var vi tvungna att åka till stora staden och shoppa lite så klart, därför blev det även en dag i Larnaca också..

En helt underbar vecka med mina brudar!!

Sötaste kollegan Anna, överraskar alltid när man ska flyga med henne. Den här gången fick vi gå fram till cockpit, och det blev väldigt uppskattat av gänget. 

Livia och Lisa

Vår stora balkong på Napa Mermaid..

Utsikt mot havet och hotell Alion Beach

Vi blev uppgraderade när vi kom..

Inte så pjåkigt att få bo tillsammans..


Favoriten Sapporo, inne i Ayia Napa


Väldans kallt i poolen var det!

Jag och Lisa myser till lite i våran jacuzzi på balkongen..


Mexikansk restaurang i Ayia NapaFilmdax, och lite gott..

Ytterligare en väldigt bra restaurang i Ayia NapaLarnaca

Larnaca

Nissi beach


Fina tjejerna njuter av utsikten..


Nissi beachTjejerna vilar ett par minuter, innan det blir mer pooldopp..

Brudarna på äventyr..

Min favvobar- GuruDet ser ut som att vi tycker drinkarna är goda;0)

Sista dagen... :0(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar