Translate

tisdag 27 mars 2012

Karpathos- Grekland

Karpathos är en ö som länge stått på min "pricka av lista". Karpathos är en ö som ligger mellan Rhodos och Kreta. Hit flyger man direkt, så ingen båttransfer. Karpathos är en extremt blåsig ö, vilket kan vara väldigt skönt på sommaren när temperaturen stiger upp till 30-35 grader. Däremot är det en av de svåraste öar att landa på p.g.a att det ofta är så starka vindar. Många åker hit för att surfa och bästa stränderna för just detta är precis närmast flygplatsen. Låt inte detta skrämma er, för ön är helt fantastisk! Naturen skiftar från karga berg till gröna skogar. Vi skulle hyra bil en dag, och vi gick till alla biluthyrare som fanns men förgäves- alla bilar var uthyrda. I augusti är det väldigt svårt att få tag på en hyrbil om man inte förbokar hemifrån. Därför blev det 2 taxibilar den här gången. Våran bilfärd tog oss till en otroligt vacker plats- Apella beach! Den här stranden ligger i en bukt med bergsklippor bakom. Stenstranden gör att vattnet blir kristallklart och rent. Det hade dock varit trevligt med en sandstrand för en gång skull.

Vi checkade in på hotell Alimounda Mare, inne i Pigadia ( Karpathos stad ). Helt fantastiskt poolområdet och super bra service på hotellet. Ett av de bättre hotell jag bott på i Grekland! Jätte bra för barn, med italiensktalande miniklubb för barn över 4 år. Celine trivdes som fisken i vattnet! Vi reste med Pierre, Karin och deras grabbar Max och Teo. Massa bus på dagarna och minidisco på kvällarna. Vi hade halvpension men bytte ofta bort middagarna till lunch i stället, så vi kunde promenera in till Pigadia på kvällarna. Pigadia är huvudorten på Karpathos, och är hur mysig som helst. Några riktigt bra restauranger hittade vi men våran favorit blev ändå restaurang Akropolis, som ligger i båthamnen. Med en karaff rosévin och gott sällskap, njöt man av solen som sakta gick ned bakom bergsmassiven- magiskt!

Vill man bo i en ort som är lite lugnare än Pigadia, finns det en liten ort Amopi, som ligger ganska nära flygplatsen. Sen finns det Lefkos som ligger på öns västra sida. Men här får man vara väldigt utbränd och stressad för att kunna trivas. Ön har några av Greklands vackraste stränder, så åk runt med bil eller moppe! Om man är intresserad av kultur och historia, så ska man åka upp till norra delarna av ön- Olympos. Här känns det som att man kommer in i en helt annan värld. Gummor går runt med sjalar och lever i en äldre tid med samma tro och levnadssätt som tidigare år. Det sägs att dessa 2 delar på ön ( den norra och den södra ), inte är så roade av varandra.

På Torsdag bär det av till Italien och Rom. Sen har jag Paris och Turkiet att se fram emot också!! Jag delar gärna med mig, och det är alltid lika kul att få feedback. Det gör så mycket.. Peace and Love!


Hopp och lek vid poolen..

Min sambo

Stranden vid hotellet


Max får massage på stranden..

Max

Kärlek!

Inne i Pigadia, och på våran favorit restaurang- Akropolis

Bergsmassiven- så vackert och harmoniskt att titta på!

Pigadia

Mmmm

Celine och Teo i Karins knä..

Celine undrar vad Max gör..

Lite mys med Pierre

Njuter av livet.

Karin


Som sagt..en väldigt blåsig ö!

Fångad av en stormvind :0)

Jag och Celine inne i Pigadia

Karin och grabbarna

En liten fiskebåt

Söta Teo och lite pankisar

Neo

Celine och Max

Minidisco

Lite barhäng ;0)

Celine har hur kul som helst med hotellets lekledare och alla barn..

Ett måste i Grekland..

Stranden vid hotellet

Sötisarna..

Bus!


Puss på prinsen

Mats får massage på stranden

Inne i stan för att se om vi får tag på en hyrbil- men det gick som det gick..

Coola grabben lär sig att spana på brudar med farsan och Pierre;0)Panagia

Bossen på restaurang Akropolis

På väg ner till Apella beach


Celine får hjälp av en italienare ;0)


Apella beachMina fossingar;0)

Måste vila mellan varven..

Mer grekiskt än så här kan det ju inte bli va?!?

Dränka morsan..

Pierre och Mats
Fikon

CitronGlassdax

Lekledaren, och minidiscodax

Jag och Mats

Karin och jag

Kärlek

Mats och Pierre

Kunde inte somna om den sista morgonen, så då satte jag mig och njöt av soluppgången.  Om man tittar ordentligt så kan man se 2 stycken som tar ett morgondopp!

Mina korvisar :0)

Det klassiska och på återseende ...

2 kommentarer: