Translate

tisdag 31 januari 2012

Dubai

Många frågade mig, varför jag skulle åka tillbaka hit igen. - Du har ju precis varit där.
När jag och Mats var här i sist, så bodde vi ute på palmen. Hotell Atlantis är helt fantastiskt på alla sätt men det ligger lite "off". Det vi gjorde då var bara att ta det lugnt, men framför allt få lite tid för oss själva, då vi inte hade våra underbara barn med oss. Vi var mest på hotellet helt enkelt. Visst, vi åkte på lite roliga utflykter också, men vi hann inte med allt vi ville.. Så nu har vi bokat in lite mer av Dubai!

Efter ett antal timmar, med stress och många "sitta still" timmar, kom vi äntligen fram till vårt hotell. Flyget tog ca 6 timmar och busstransfern tog oss ca 2 timmar. När vi var här sist, flög vi med Norwegian, och landade på Dubai's flygplats. Nu flög vi till Ras al Khaimah, som ligger 20 mil norr om Dubai. Inte helt klockrent när man har 2 trötta barn .
Den här gången bor vi på Hilton Dubai Jumeirah. Hotellet ligger super centralt, och har en massa restauranger precis utanför entrén. Detta är ett äldre hotell, som nyligen har renoverats, men som ändå är rätt slitet om man tittar med ett tränat öga.
Om man går över huvudgatan, hittar man ett till Hilton hotell- som är helt nybyggt.

Nu sitter jag och tar mig ett välbehövlig t glas rosé på balkongen. Vi hade ingen havsutsikt inbokad hemifrån, så en uppgradering kändes nödvändig. Jag tittar bort, och ser det fantastiska hotellet Atlantis- på palmen. Kan inte annat än sakna den delen av Dubai lite grann.

När vi åkte sist var det en helt annan värme. I början av Oktober var det ca 40 grader på dagen och ca 30 grader på kvällen.. I början av Februari är det ca 25 grader på dagen och 18-19 grader på kvällen. Man märker också hur den här fuktiga luften som var i Oktober- är som bortblåst. Nu är det mer som ett ökenklimat- svalt på kvällen.

Vi pratade tidigare idag om, varför man säger att man ska till Dubai och inte Förenade arabemiraten- som landet egentligen heter.
På Celine's förskola sa hennes förskolepedagog att vi skulle till Nordafrika- vilket var helt fel tyckte jag. Det tillhör ju Asien- sa jag.
- Näää, det kan ju inte stämma sa hon då.
- Jo, Förenade arabemiraten ligger på arabiska halvön i sydvästasien, och kallas även för Mellanöstern- menade jag på. Men hon var så jädra envis, så jag var tvungen att dubbelkolla när jag kom sen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar