Translate

torsdag 5 januari 2012

Ayia Napa- Cypern

Jag och Sara bestämde oss för att åka någonstans tillsammans- samtidigt som grabbarna skulle till Båstad. Att grabbarna åter igen skulle till den berömda tennisveckan som anordnas varje år nere i Båstad var inte så populärt hemma i stugan.. Jag hade nästan precis lärt känna Sara- men hon är också väldigt resvan så jag frågade henne- och hon sa ju ja som tur var. Vi hade ön Korfu i Grekland och Cypern att välja på och Korfu var för lugnt enligt oss så vi bokade hotell Eligonia- som ligger mitt på torget i Aiya Napa. Vi kände oss äldst av alla måste tilläggas men kul som bara den hade vi!!
Orten i sig är är super partyställe med massa stora klubbar och barer men man kan välja- som vi gjorde.
Självklart så gick vi på typ Grabbarna Grus, loveshack och såg massa fulla svenskar och engelsmän- men det är nästan ofrånkomligt när man bor här. Den Cypriotiska staten har dock röjt upp här för att det ska vara anpassat för alla kategorier. Man kan faktiskt hitta små smultronställen även här om man vill det. Man behöver ju inte bo mitt i smeten om man inte vill det- för det finns väldigt fina hotell som ligger vid stranden om man åker som barnfamilj. Den senaste resan jag gjorde hit- var just med min dotter som då var nästan fyllda 3 år.Fina Sara på en super mysig bar/restaurang som vi gick flera gånger till och som jag gått till varje gång jag rest till Cypern. Guru heter den och kan starkt rekommenderas till er som vill äta gott och dricka goda drinkar medan ni lyssnar på lounge musik. Tänk om vi hade en liknande hemma i Sverige..skulle bli number one kan jag säga.

Svårt att visa och berätta med ord hur mysigt det är- man måste uppleva!

Vi gav oss på att hyra bil över en dag- även fast vi aldrig kört på vänster sida av vägen :0)
Jag körde dit och Sara var kartläsare- vi hade Paphos som mål.
Det är ca 2 timmar mellan Paphos och Ayia Napa, så mååånga rondeller vart det...

En gammal moské

I Paphos marina

Detta är ett måste- frapé

Underbara stränder på Cypern- Medelhavets topp 10

Detta blev också en av våra favoritställen..

Sjukt god Sushi till väldigt bra pris!

Restaurang Sapporo ligger mitt i hjärtat av Ayia Napa.
Kockarna står inne i restaurangen och lagar mat- samtidigt som dom spexar och spelar apa.
Hit gick vi avsiktligt en kväll då Sara var lite "nere"- för att få skratta lite :0)
Åter igen- rekommenderas starkt!

Sista dagen på stranden då vi smög in på ett annat hotell för att duscha av oss innan flyget skulle gå tillbaka till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar