Translate

fredag 6 januari 2012

Puerto de Sóller- Mallorca
 .  

Puerto de Sóller är en underbar ort och kallas ibland för "Mallorca för finsmakare". Bara några veckor efter att Sara och jag kom hem- åkte jag iväg igen till underbara Medelhavet. Denna gång med Mats, Mats vän Thomas och hans dåvarande flickvän- modegalna norrländskan- Maria.

- Sóllerdalen eller som den också kallas "Den gyllen Dalen" beskrivs ofta som en gryta med mynningen mot havet. Det beror på att bergskedjan Tramuntana helt omfamnar denna frodiga dalgång.
Puerto de Soller är en utmärkt bas för den som är intresserad av mer än att bara sola och bada. Närheten till den vackra naturen gör att det är nästan omöjligt att bege sig ut på utflykter på egen hand. Här finns många vandringar och med hyrbil tar du dig enkelt till någon av de närliggande byarna.
Fornalutx som flera gånger utsetts till Spaniens vackraste by ligger bara några minuter bort. Där var det urmysigt. Vi åt lunch och virrade bort oss i dom smala gränderna- som nästan var helt omöjliga att köra i. Alldeles intill finns en annan mycket pittoresk by, Binaritx.
Väljer du kustvägen söderut får du inte bara en fantastisk tur på de kringliga vägarna. Du kommer snart till en annan av Mallorcas välkända platser. Byn Deía, en vacker och by, dit konstnärer vallfärdat under långa tider för de vackra omgivningarnas, och det speciella ljusets skull. Så sägs det, men sanningen var till en början att man inte kunde leva billigare någonstans än i denna... Tror också att Michael Douglas och Catherine Zeta Jones har ett semesterhus där.

I Puerto de Soller är det hamnen och gränderna bakom strandpromenaden som är "centrum". Stranden här är inte så mycket att skryta med- kompakt sand och båtar som ligger och guppar precis där man ska bada i princip. Man äter extremt bra här på någon av dom mysiga restaurangerna. Kostar lite mer dock, men det var det värt! Vi bodde på hotell Aimia som är ett 4+ i standard. Ligger jätte centralt- både till alla restauranger och stranden. Bara 43 rum- så lite mer personligt. Liten pool och inte så jätte barnvänligt- passar bäst för par tycker jag. Vi hade hyrbil när vi var där, så lite utflykter blev det också..

Vår vackra balkongutsikt!

Fräscha rum på Aimia

Den vackra och berömda solnedgången i Puerto de Soller..

Vägen ut ur orten..


Strandpromenaden.
Här på en annan av våra favoriter under veckan..
Världsklass helt enkelt!

Mmmmmm..

Min skönhet!


Deia


Tåg emellan orterna kan man ta också men den går inte fort..

Palma

Superlyxiga Portals Nous som ligger emellan staden Palma och Palma Nova. Lyxig shopping, lyxiga båtar och mycket bra restauranger!

Här är vi i Magaluf. Jag ville så gärna se hur det såg ut efter så lång tid.. Inget hade förändrats!

Här satt man och drack ur en vattemelon med långa färgglada sugrör en gång i tiden :D

En michelinrestaurang inne i Palma stad- sådär mat måste jag säga.

Pacha i ett nötskal


Mallorcas fina landskap

En annan kväll i Portal Nous

Vägspärr som man måste köra igenom när man ska in till Soller.

Vackra Mallorca!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar