Translate

torsdag 12 januari 2012

Prag- Tjeckien

När vi skulle flyga hem från Sri-Lanka, mellanlandade vi i Prag ytterligare en gång. Den här gången var det bara jag och en kollega från Växjö som skulle få vänta ett antal timmar tills flyget skulle ta oss hem till Stockholm igen. Då bestämde jag att vi skulle försöka ta oss in till Prag för att slå "2 flugor i en smäll". Lotta var inte sen på att tacka nej till den idén :0)
Vi hyrde en taxi för 4 timmar, som inte var allt för dyrt. Chauffören släppte av oss vid slottet på toppen- för det var där han tyckte man skulle börja sin stadsvandring. 

Prag är en otroligt vacker stad som är indelad i flera områden, den gamla stadsdelen från 1200-talet, den nya delen från 1300-talet samt den judiska stadsdelen. Prag är beläget i den tidigare österrikiska provinsen Böhmen, som sedan 1993 tillsammans med Möhren utgör Tjeckien.Här började vår stadsvandring

Så himla många mysiga kaféer fanns det överallt.Om man inte orkar gå så kan man alltid ta detta söta tåg som går genom staden..

Jag hade tagit så mycket foton på Sri Lanka så minneskortet var fullt. Som ni ser här så var jag tvungen att radera några för att få plats med dessa..Paparazzi- Lojsan :0)

Den kända Karlsbron- där konstnärer trängs en efter en..

Tyskt-influerat 

Så jädra mysigt!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar