Translate

söndag 22 januari 2012

Segling i Grekland..

Innan jag gick på mammaledighet med min äldsta dotter Celine- satt jag på vårt callcenter och var ansvarig för vårt Marine program. Vi hyr endast ut segelbåtar i Kroatien numer såg jag, men då hade vi även mitt andra hem- Grekland! Jag fullkomligt älskar detta land :D Jag skiter fullkomligt i vad tidningarna skriver, och vad som sägs på nyheterna- inget får mig att sluta åka dit! Sen kan jag tycka att grekerna får ändra på sig i många frågor- det håller liksom inte i längden.. Man måste betala skatt, så enkelt är det ;0)
Jag har själv bott ett litet tag i Grekland, och märkte att det inte var så lätt som jag trodde. Man får spendera hela dagar om man ska göra ett bankärende, man får inte så mycket hjälp av polisen om man inte är grek eller pratar grekiska. Det var och är, ofta väldigt långa svarstider när man ska ha med hotell att göra.

Jaja..slutpratat om det tråkiga- nu till det roliga!

Eftersom jag var ansvarig för vår seglingsprodukt på Cc, så blev nästa studieresa en seglingsresa. Det var första gången jag någonsin satt min fot på en segelbåt. Jag hade i för sig stått på Älvsjö's båtmässa i Stockholm, ett antal gånger tidigare, men aldrig seglat. Vi blev ett litet gäng som fick åka. Det var jag, min dåvarande chef Tessi, Hasse- ansvarig chef över hela Marine produkten, Bibbi- den ansvariga i Göteborg, Tina- den ansvariga i Växsjö och Andreas- som jobbade på HK. Det var inte så många som hade någon seglingserfarenhet förutom Hasse och Bibbi- så vi hade en skeppare också, Fredrik. Vi flög till Athen och vidare till hamnen Pireus. Vi skulle sen utgå från Poros och vidare ut i den Saroniska ögruppen. När vi kom fram till Poros- väntade en Bavaria 46 fotare på oss i den mysiga hamnen. En stor båt till en liten grupp- underbart! Innan så tänkte man- hur f-n ska detta gå?!? Ett gäng kollegor som knappt känner varandra- 24 timmar om dygnet i en vecka- tillsammans på en segelbåt. Det kunde ju sluta hur som helst helt enkelt. Visst var det en del saker som hände på vägen, men den här veckan var den mest lärorika tiden jag varit med om. Detta är helt klart ett minne för livet. Vänner som man lärde känna väldigt bra- kommer alltid betyda lite extra för mig.

Bilder säger mer än tusen ord, så enjoy!

Incheckning :0)

Lastar ombord..

Fick tyvärr inte lägga till VIP-några båtar att kliva över..

Vår segelbåt till höger

Solen börjar gå ner..

Hej då Poros!


Betalar hamnavgift på Dokos


Dokos

Tina och Bibbi

Fredrik, Haggi och Hasse på Dokos

Hasses fina Hawaii skjorta :D

Vaaackert!!!!!

Nu skall det grillas vid Angistris norra sidaBrudarna sitter kvar och dricker vin!

Grillen är igång- supergott vart det!

Som jag sa- foton talar ett tydligt språk!!

Grymt trevlig kväll.. Sjöng och drack vin i en stilla vik.

Fångad av en stormvind på Plaka

En taverna som det ska vara i Grekland- går in i köket och pratar med familjen. Pekar ut vad man vill äta och njuter av tillvaron.

Lite zorbadans med en lokalare..

Dans på Plaka

Spetses

En fantastisk ö som många rika greker seglar till.

Bästa Tessi och Tina!!Spetses

Jag och Tessi orkade inte gå tillbaka så vi tog en taxi;0)

Pojkarna ville leka lite.. En dag då det blåste på riktigt.Ser inte detta härligt ut så säg?!?


Ett vackert skepp som lagt till vid ön Hydra


På Hydra finns det inga biler- bara åsnor
Hasse fixar parkaplats ;0)

Det vackra skeppet seglar iväg och vi njuter av solnedgången på Hydra..Tillbaka på Poros. Grabbarna hade roligt med mina solglasögon och halsband om ni undrar;0)

Lite mys!

Sista kvällen med gänget!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar