Translate

tisdag 24 januari 2012

Rethymnon- Kreta

Efter ett gäng resor i början på 2006, så hade vi inte bokat in något på sommaren. Mats, och även jag- älskar den svenska sommaren. Men om det är dåligt väder så är det inte lika kul att vara hemma. Vi hade bestämt oss får att ha semester hemma detta år för en gång skull. Sommaren kom, och vi hade bl.a. hyrt ett hus i Mellbystrand/Skummelövsstrand med Ted och Sara. Den veckan var helt underbar! Sååå mysigt att jag fick visa mitt smultronställe för Mats! Både jag och Ted har mer eller mindre vuxit upp här under vår barndom. Och spenderade sommar efter sommar här- men på varsit håll då förstås.. Min farmor var smålänning, så vi hälsade på släkten, samtidigt som vi tältade eller hyrde hus i Mellbystrand.
Sen flög jag över till Visby för att möta upp Sara och hennes kompisar- för en partykväll/natt. Sjukt rolig grej, som slutade med att jag träffade min gamla skolvän Mogge från Bredäng- som stod och vände skivor på ett ställe i hamnen. Så efterfest med Mogge, Petter och Dj Sleepy blev det minsann!

Efter en mycket trevlig sommar hemma i Svedala- sa vi att vi skulle dra utomlands i alla fall. Det var lättare sagt än gjort. När det är dåligt väder hemma i Sverige- säljs resor som smör i solsken. Är det fint väder hemma- rabatterar resebolagen bort massa resor. I vårt fall såg det ut som det förstnämnda- alltså slutsålt, överallt!
För vädret ändrade sig senare, och blev sämre. Jag ringde jobbet och fick en liten specialare inbokad. I slutet av augusti- åkte vi en fre-sön till Kreta och Rethymnon. Det var så jädra trevligt, så vi åkte på en likadan resa- en månad senare.

- Rethymnon är en stad som i mångt och mycket liknar Chania: en gammal stadsdel med trånga gränder kantade av tavernor, kaféer och butiker, många historiska minnesmärken som minareter och springbrunnar samt en venetiansk hamn. Rethymnon kan dessutom skryta med en lång sandstrand och ett riktigt fort - Fortezza.
Platanes, som stranden heter (den byter namn på flera ställen, men det är samma strand) sträcker sig 20 km öster om Rethymnon.
Rethymnon är den 3:e största staden på Kreta- en studentstad, med mer än 30.000 invånare.

Jag älskar Rethymnon- en av mina favoriter i Grekland!
Vi hittade en fantastiskt romantisk restaurang som ligger i gamla stan- Avli. Oj, vad gott vi åt, och vilken bra service! Gå in och kolla här http://www.avli.gr/
Restaurangen ligger i ett äldre hus, med gamla valv. Om man sen går in så finns det en supermysig innergård- där man sitter, med vita linnedukar och äter massa gott! En rekommendation till er som vill fira något lite extra kanske :D

Mellbystrand/ Skummelövsstrand

Grill time!

Första och sista gången jag golfar:/


Fick besök av syrran också..

Sommar i Sverige

Jag och Sara!

Mogge och jag

Spex Petter :0)

Rethymnon!!

Gamla delenRestaurang Avli

Ett till favorit ställe

Skit snygga skor..

Gamla hamnen


Yummie!!!

Små smala gator i gamla delen av Rethymnon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar