Translate

lördag 14 januari 2012

Mycket att se fram emot!

Jag längtar till den 31:a Januari så mycket nu så jag håller på att spricka!! Jag, Mats och barnen åker till underbara Dubai då.. Jag och Mats åkte själva i oktober förra året- för att få lite egentid tillsammans för en gång skull. Vi är så lyckligt lottade- familj som ställer upp som barnvakt. Vi har förstått att det är ganska unikt i dag.

Vi bodde på Atlantis- ute på palmen. Atlantis i Dubai byggdes efter Atlantis hotellet som finns på Bahamas. Oprah har spelat in en del program därifrån också.. Tanken var från första början att återbygga den sjunkna staden Atlantis- så som den såg ut. Inget är bevisat men staden eller kontinenten- omtalades av bl.a. Platon. Han sa att Atlantis fanns under samma tid som Minoerna levde på Kreta- men som förstördes och sjönk samtidigt som Thira/Santorini fick ett kraftigt vulkanutbrott. Det sägs även att Azorerna är bergstopparna från Atlantis . Ja- många myter finns det..

Hotellet var magiskt- med vattenland, toppklass restauranger, the lost chamber, shopping och massa annat roligt! Perfekt för barnfamiljer- så vi fick lite dåligt samvete när vi visste hur roligt barnen skulle ha här. MEN under den perioden är det nästan för varmt för att åka hit. Vi åkte i början av oktober och vissa dagar var det 40 grader! Alldeles för varmt för Neo i alla fall- som då bara var 9-10 månader..

Här ska vi inte bo nu när vi åker, men ett besök till vattenlandet är givet..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar