Translate

fredag 23 december 2011

Sharm el sheik, Nabq bay- Egypten

Igår kom jag och mina 2 barn hem från en fantastiskt vecka i solen. Vi åkte tillsammans med min vän Monika och hennes sambo Daniel, deras lilla Alicia och Daniels dotter Julia. Det var fullt ös hela veckan. Celine och Julia badade mest hela dagarna- varvat med massa vattenrutschkana för Daniel och Julia :0)

När jag sa att jag gärna ville åka tillbaka till Sharm el sheik för att se hur det hade utvecklats sen sist jag var där, kom ju i uppfyllelse ganska snabbt. Vi bodde i orten Nabq Bay, som är relativt nytt men jag trodde innan att det skulle vara mycket mindre än vad det var.. Om Sharks bay, Naama Bay och El Hadaba ligger väster om flygplatsen så ligget Nabq Bay öster om flygplatsen.
Stranden i Nabq Bay är en kompakt sandstrand med gyllene färg. Väldigt långgrund och barnvänlig strand måste jag säga. jätte rent vatten och kristallklart i olika nyanser. Man kan så klart se massa fina fiskar här också men så här års så är det inte badvänligt enligt mig- badkrukan:0)
Här kan man också shoppa en massa om man är sugen på att pruta med dom ihärdiga araberna. Vi sket i det..

När man åker med barn så ä det egentligen bara bad som gäller annars blir det kaos, men jag ville så gärna se Naama Bay igen så dit åkte vi sista kvällen.
Naama Bay är den största orten på Sinai halvön. Det är nästan 9 år sen jag var där och jag kan säga att det har hänt en hel del sen sist. Ett enda ord- GALET! Det hade växt så enormt. Jag hade ialla fall sett att dom hade fått Buddha bar eller Little Buddha som det heter här. Jag var ju bara tvungen att ringa och boka bord till oss sista kvällen. Mellan Nabq Bay och Naama Bay tar det ca 20 minuter med taxi. En stor bil som vi bokade från hotellet kostade 250 Egyptiska pund t/r- ca 320:-
Taxichauffören pratade hej vilt om läget som råder nu i Egypten och hur missnöjda alla var. Om man tycker man har taskigt här hemma ibland så kan man nog sluta klaga. Dom betalar för allt- läkarvård, skola, kvinnor vill jobba men får inte för regeringen. Vid 20-års ålder skickas grabbarna ut i lumpen och inget undantag finns här. Minst 3 år och knappt något betalt för dom. Alla jobb finns här nere i turistorterna, så dom flesta som jobbar här kommer från Kairo. Dom jobbar ofta långa perioder och får åka hem till sina familjer en 10 dagar i stöten var tredje månad ungefär. Det ni... Jag som klagar på att Mats är borta mycket. Jag vet- man ska inte jämföra, men man kan inte låta bli. Ett tufft liv som jag inte skulle vilja byta mot.

När vi kommer fram till Naama Bay så känner jag igen mig någorlunda. 2 stora huvudgator med massa shopping, restauranger och Cafeer med shishas (vattnepipa). Dom hade kvar Bus stop som jag skrev om i tidigare inlägg. Brevid låg den kända klubben Pacha. Det var verkligen jätte roligt att se hur det såg ut efter så många år. Buddha var föresten fantastiskt!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar