Translate

måndag 26 december 2011

Mykonos- Grekland

Jag och Mats flög först till Santorini och sen tog vi båten över till Greklands Ibiza och jetset ön- Mykonos. Vi bodde första och sista natten på Santorini. Man kan även flyga direkt till Mykonos- via Athen.

Öarna i Cykladerna är karga och ganska blåsiga. Mykonos är en av mina favorit öar i Grekland. Men både Santorini och Mykonos är dom dyraste att leva på också. Det kostar att ligga på topp helt enkelt. Kändiseliten brukar åka hit för lite sol och bad. Här finns det lyxiga små boutiquer, högklassiga hotell och riktigt bra restauranger. Ön är även känd för att vara en "bögö"- vilket jag inte riktigt hållet med om.. Visst är det många homosexuella som reser hit, men det är bara en gata i Mykonos stad där det är regnbågens färger. Sen är det Super Paradise stranden utanför Mykonos stad som domineras av regnbågens färger också.

Mykonos stad är så vacker att det nästan känns overkligt. Nästan ingen annan grekisk by kan jämföras med detta mästerverk. Visst finns det många fina byar i grekiska övärlden, men få av dem kommer i närheten av denna. Om man däremot vill uppleva det genuina Grekland får man åka någon annanstans. Exempelvis till Andros eller Tinos som är Mykonos närmsta grannöar.

De labyrintiska gränderna känns oändliga, att inte gå vilse är näst intill omöjligt, redan efter några få minuter är man bortkommen. Men vad gör det, ut kommer man alltid, och kanske möter man någon av de gulliga pelikanerna. Den absolut finaste delen av Mykonos stad är "Lilla Venedig" med sina vackra hus med träbalkonger.
Vid hotellet Belvedere inne i Mykonos stad finns restaurangen Nobu. Vi träffade ett par som bodde på samma hotell, som vi gick ut och åt med. Nobu är en av mina absoluta favorit restauranger. Nu när vi var i Dubai så åt vi på Nobu också.

Några andra fina stränder förutom Super Paradise som jag nämnde om ovan- så finns Paranga, Agnari, Elia, Kalo Livadi, Agia Anna, Kalafatis, Panormos, Agios Stefanos och Agios Sostis. Den sistnämnda är en av öns minst exploaterade stränder. Till Agios Sostis körde vi bil till och nakenbadade;0)
Vi bodde på Elia stranden och hotellet Myconian Imperial- som var helt outstanding!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar