Translate

onsdag 7 december 2011

Hua Hin- Thailand

Vi åkte i slutet på juli- mitt i regnsäsongen. Jag tyckte vi skulle åka till Medelhavet men Mats ville så gärna visa mig Thailand. Han hade förälskat sig i landet något år innan- när han var med en av hans bästa vänner på semester dit.
Vi flög med Thai till Bankok och hade en privat bil som mötte upp oss på flygplatsen. Det tar ca 3 timmar mellan Bankok och Hua Hin.
Man kan också flyga emellan- Hua Hin har nämligen en egen flygplats.

Vi bodde på Dusit Thani resort mellan orterna Hua Hin och Cha Am.
Super lugnt område med skog och djungel precis utanför.
Ett jätte fint hotell och en service som jag aldrig varit med om. Det var så pinsamt tyckte jag när servitrisen gick ned på knä och serverade drinkarna- ställ dig upp höll jag på att säga flera gånger. Jag var inte van vid den här typen av service och jag tyckte nog att det var lite obekvämt..
Thailändare är ett mycket trevligt folk men dom pratar inte bra engelska så det blev en del kroppsspråk under resan.

Hua Hin har varit thailändarnas favorit semesterdestination i snart 90 år. Orten upptäcktes i början av 1920-talet av Kung Rama VII som en idealisk tillflyktsort från storstaden Bangkok. Den lugna fiskebyn förvandlades till platsen dit den kungliga familjen reste för att semestra och blev även populär bland thailändska adeln och överklassen.
Vi fick finbesök till vårt hotell av självaste kungen och drottningen när vi var där. Det skedde en kväll när vi skulle in till centrum- det var en massa liv vid entrén och då berättade hotell personalen för oss att kungen och drottningen var på ingång.

Eftersom det var regnperiod och till en början inte så bra väder så tänkte vi ta oss ut på en utflykt.
När vi var inne i Hua Hin träffade vi en thailändare som körde lite "svart" och gav oss hans kort.
Vi hakade på och bestämde träff.
Det är super billigt att hyra en bil en hel dag med chaufför i Thailand.
Med hans knaggliga engelska guidade han runt oss och visade det man skulle se i området- spännande och många skratt blev det!
Vi såg en apshow, red på elefant, besökte tempel och såg den kända järnvägen i ösregn:0)

Förutom den sköna sandstranden som löper nästan fem kilometer lång har Hua Hin traditioner som sträcker sig långt bak i tiden. Golfen i Thailand till exempel började i Hua Hin för nästan 100 år sedan. Den första banan "Royal Hua Hin Golf Club" har sedan dess fått sällskap av ytterligare sju banor. Den senaste av dem "Black Mountain" ägs och drivs i svensk regi.

Det är som sagt en kritvit fin sandstrand men det är inte det klaraste vattnet i Thailand.
Ebb och flod är det här också så vissa tider under dagen försvinner stranden helt- därför ser man väldigt sällan solstolar på stranden här.
På många ställen finns det även små sandkrabbor som borrar sina små hem i sanden.
Alltså- inte den finaste stranden i Thailand.

Jag prövade thaimassage också för första gången och det var rena rama gympapasset! Men det finns inget bättre tycker jag.
Svensk massage är alldeles för mjuk för min smak!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar