Translate

onsdag 28 december 2011

New York- USA

Jag och Linda tyckte det var länge sen vi reste tillsammans och bestämde oss för att åka och hälsa på Christine- en vän som då pluggade på Cornell University. Vi skulle bara vara borta 3 eller 4 nätter så vi fick bo hos Christines vänner. Det var en stor lägenhet som låg väldigt nära Columbia University- där Christines vänner pluggade. När vi var där timade vi in en campusfest, men vi fick ljuga oss in eftersom vi inte pluggade där. Det serverades mat och dricka ur klassiska plastglas.. Det var en riktig rolig upplevelse, men framförallt coolt att man fick känna på att vara en av dom smarta för en kväll;0)

- Columbia University grundades i staten New York år 1754 av engelsmännen som King's College. Efter revolutionen byttes namnet till Columbia College men kronan är fortfarande universitetets symbol. Columbia University är den äldsta institutionen för högre studier i staten New York och det femte äldsta universitetet i USA.

- Cornell University är ett universitet i USA, beläget i Ithaca i delstaten New York. Universitetet grundades 1865 av Ezra Cornell och Andrew Dickson White. Cornell University är det yngsta universitetet i Ivy League och rankades 2009 som det femtonde främsta i världen.

När jag reser till ett ställe som jag aldrig har sett- så vill jag uppleva det som resmålet att erbjuda. Det utesluter absolut inte shopping- för det är det bästa jag vet, men om man bor i en storstad som Stockholm så kan man shoppa en massa här också.. Jag var som i en annan värld när vi gick omkring på Manhattan. Jag hade aldrig sett så höga byggnader förut och kameran var klistrad runt handen. Linda tyckte nog att jag var lite löjlig. Efter mycket om och men så fick jag ialla fall igenom ett besök vid Battery Park- där man kan ta färjan över till Frihetsgudinnan. Vi åkte aldrig över dock..
Det var det enda "turistiga" jag fick göra;0) Sen blev det shopping för hela slanten. Jag ville gå och titta på lite andra grejer än vad Linda ville som sagt, men jag skäms inte för det. Jag ville bl.a. ha en t-shirt med I Love NY på- både till mig och till min vän Mariella som hade beställt en hemifrån. Linda+turistbutiker= ingen bra kombo ;0) Och det får man höra än idag minsann.. Jaja, jag bjuder på det hörni!

Sen får jag ju inte glömma våra utekvällar som var så roliga. Det blev party på Marquee- som jämförs med studio 54. Det är svårt för killar att komma in- så i kön var det en del som försökte lura sig in som sällskap till oss. Ett tips är att vara super trevliga mot vakterna och bryta på svenska när ni pratar- funkar för det mesta! Sen var vi på The Pink Elephant club- som också var väldigt bra.

Innan utgång mötte vi upp ett gäng på en sushi restaurang- som jag glömt namnet på. Till bordet fick jag självaste Richard Nixons sonson. Vi hade inte så mycket gemensamt direkt- hans framtidsplaner var att bli USA's nästa president. När han frågade mig vad jag hade för framtidsplaner- så drack jag en klunk vin istället.. Kände mig lite missplacerad i sällskapet helt enkelt.

- Richard Milhous Nixon var USA's 37:e president och styrde mellan 1969-1974.

Ett annat mysigt lunchställe som jag kan rekommendera är Boathouse- ligger i central park.

New York är en stad som man aldrig får nog av. Man hinner inte se allt första gången man är där. Jag har varit där en gång till, men känner fortfarande att jag har mycket kvar att uppleva.. En stad som aldrig sover brukar man säga om denna fantastiska plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar