Translate

torsdag 29 december 2011

Fuerteventura- Kanarieöarna

Det blev många jobbresor detta år. Sista resan år 2004 gick till öarna Fuerteventura och Lanzarote. Vi flög till Fuerteventura- den blåsiga ön.

- Ön anses vara en av de två äldsta Kanarieöarna och dess form skapades genom en rad vulkanutbrott för 20 miljoner år sedan. Den senaste vulkaniska aktiviteten på Fuerteventura ägde rum för mellan 4.000 och 5.000 år sedan och ännu täcks många områden av svart lavasand, som till exempel Montaña de la Arena, Malpaís Grande och Chico. Längs kusten ligger 152 sandstränder. I söder ligger Kanarieöarnas största strand på Península de Jandía.
I norr ligger stränderna vid Corralejo med guldfärgade sanddyner.

- Somrarnas passadvindar och vintrarnas vågor i Atlanten gör att ön året runt besöks av surfare och vindsurfare. Även seglare, sportdykare, vattenskidåkare och sportfiskare dras till ön där valar, delfiner, svärdfiskar och sköldpaddor är en vanlig syn. Vattenskidåkning är vanligast på västkusten och windsurfing är vanligast i norr vid Corralejo.

Om man drömmer om en aktiv semester så har Fuerteventura en hel hotellanläggning- som passar utmärkt för dom som vill kombinera sol och bad, samt ha kvar en vältränad kropp när man kommer hem.
Jag har en hel del kollegor som har besökt Las Playitas mer än en gång.
Las Playitas har för övrigt inte mycket annat än just detta område. Det finns en gammal del dock, men det är inte så mycket att hänga i julgranen.. Stränderna på Fuerteventura är bland dom finaste jag sett, men på playitas är stranden svart. Alltså..sol,bad och träning! Las playitas är en super populär destination för många svenskar.

Om jag ska sammanfatta ön- så är det världsklass på stränderna men är det dåligt väder så finns det inte så mycket annat att göra här. Om man inte bor i Playitas då förstås.. Corralejo är min favorit. Där hittar man massor av restauranger, barer och shopping (Zara, Mango bl.a.)
För barnen finns ett jätte fint vattenland och sandynerna är perfekta för att bygga sandslott på. Den norra sidan är dock den blåsigaste sidan så man vet om detta. Vill man semestra i lyx så finns det massor av hotell att välja på. Om man inte vill bo på hotell så kan man även få tag på riktigt fina villor, men då ska man nog ha en hyrbil också.

Nästa ö vi skulle besöka var Lanzarote..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar