Translate

fredag 2 december 2011

Fredag=filmtips

Jag är en riktig filmtjej- har alltid älskat att titta på film.
Tänkte jag skulle tipsa lite om både bra böcker och filmer på fredagar.
Om man har planerat en lugn helg så finns det inget bättre att titta på film och "svulla" tycker jag.
Jag har vidgat mina vyer med åren så idag tittar jag inte bara på skräckisar och psykologiska thrillers.
På senaste tiden har det blivit rätt så många drama filmer för min del och dom berör verkligen på en helt annan nivå.
Jag hade kanske valt bort dom förr pga att jag inte vill sitta och visa mina känsliga sidor öppet inför andra- vem vet..

För några veckor sedan så var jag vid Heron City på barnvagnsbio och såg Niceville.
En av mina bättre vänner Monika ringde mig och frågade om jag hade lust att gå med henne och Julia.
Jag hade aldrig varit på barnvagnsbio förut och har väl mest tänkt att det inte är något för mig.
Jag stör mig nämligen på allt prasslande, smackande och nu då som pricken över i:et barnskrik..
Njae tänkte jag först men sen ville jag ge barnvagnsbio en chans ändå så jag satte mig på tuben med Neo och åkte ut till mina gamla "hoods" :0)

När värden skulle välkomna oss och berätta lite instruktioner så klämde hon ur sig att filmen var ca 2,5 timme lång-gah tänkte jag då men det gick bra!
Biosalen är ljusare än vanligt och ljudet är lägre.
Efter halva filmen så pausar dom så man kan byta blöja eller värma mat till bebisarna. Det finns även blöjor och liknande om man har glömt hemma.
Över all förväntan- super mysigt var det!

Nu till den fantastiska filmen!

Socitetsflickan Skeeter återvänder från universitetet fast besluten om att bli författare, men vänder upp och ner på både sina vänners liv, och hela den lilla staden där dem bor, när hon beslutar sig för att ge sig i kast med ett hemligt skrivprojekt: En bok baserad på färgade kvinnors berättelser om hur det är att arbeta i de vita överklassfamiljernas hem. Hushållerskan Aibileen är den första som berättar sin historia -vilket inte ses med öppna ögon av hennes vänner i den sammansvettsade färgade församlingen. Snart vågar dock fler kvinnor träda fram med sina berättelser. Men att bryta mot socitetens oskrivna lagar utsätter dem alla för en risk. Niceville är en tidlös historia pga oss- trångsynta människor som tror vi är kvar där allt började.

Se den om ni inte redan har gjort det för den är så sjukt bra och gripande!
En riktig tankeställare får man..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar