Translate

tisdag 1 november 2011

Första mötet med Grekland och Kreta

År 1996 fick jag och min syster åka till Medelhavet för första gången med våra föräldrar. Mamma och pappa hade överraskat oss och bokat en charterresa till Kreta i smyg som vi fick reda på bara någon vecka innan vi skulle bege oss och vi blev jätte glada!
Vi hade varit utomlands tillsammans förut men vi hade alltid bara bilat i Europa innan så det här va ju jätte kul att man fick ut och flyga för en gångs skull.
Arrangören hette Holiday som inte finns kvar idag och vi bodde på ett av deras 3- stjärniga lägenhetshotell med en liten pool. Där växte det stora buganvillas och vattenmeloner på området. Vi bodde lite utanför Hersonissos och på dagarna gick vi ner till sandstranden och badade i det kristallklara vattnet.

Ett minne som jag minns så väl är när vi skulle handla hem till frukost och lunch. Det blev ett gäng kassar så killen som ägde matbutiken erbjöd pappa, inte mamma skjuts hem till hotellet och pappa tackade självklart ja. Det pappa inte tänkte på var att det var en super brant backe upp, bläcksvart ute plus att det var den varmaste kvällen på hela veckan så han fick vet ett och annat när resten av familjen kom hem..

Vi åkte på utflykt som tog oss till ortodoxa kyrkor och Vai- Europas enda naturliga palmstrand som ligger på Kretas östspets.
Jag kommer skriva mer om Kreta senare i bloggen för här har jag bott och jobbat, kommer alltid åka tillbaks hit och det kommer alltid kännas som hemma när jag landar på denna fantastiska ö!!

Lite kort bara om orten Hersonissos.
Man flyger till Kretas huvudstad Heraklion sen är det ca 30 min med buss till Hersonissos ( ca 5000 invånare )och ca 40 min till Stalis ( ca 1000 invånare ) Båda orterna ligger i Maliabukten och det finns även en gammal del som ligger längre upp mot bergen..
Under högsäsongen så är bargatan ett populärt tillhåll för ungdomar!
Stalis är lugnare och kanske bättre för barnfamiljer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar