Translate

fredag 18 november 2011

Kefalonia-Grekland

Vart ska jag börja..ön är helt fantastisk!!

-01 åkte jag till Kefalonia ospecificerat med Apollo och blev placerad mellan flygplatsen och orten Lassi. 2-stjärnigt hotell med pool och utsikt mot flygplatsen och havet.
Närmsta stranden för oss var Myrtos beach som är en av dom finaste i Grekland enligt mig och då har jag sett en hel del beacher i Grekland genom åren..
Man når stranden med moppe eller bil men den sista biten av backen får man gå. Stranden är stor men den ligger som en vik som skyddas av bergen bakom. Kristallklart och rent vatten- ser precis ut som katalogfotona. Nu var det ett antal år sen jag var där och mycket kan ändras men den stranden var grymt bra då ialla fall.

Kefalonia är en hisnande vacker och grönskande ö i Grekland. En riktig pärla som ligger i den Joniska ögruppen-väster om fastlandet.
De främsta resmålen på Kefalonia är Lassi, Fiskardo och Skala. Lassi är den mest turistanpassade orten, med väldigt fin strand i närheten. Fiskardo är den lite finare fiskebyn där allt är lite mer lyxigare.
Det var på Kefalonia som filmen Kapten Correllis mandolin spelades in, och det var också här som Prins Charles och lady Diana valde att fira sin smekmånad.

Lassi:

Det är till Lassi som de flesta charterresenärer från Sverige kommer, vilket kanske inte är så konstigt. Med några av Kefalonias bästa bad inom gångavstånd, och ett pärlband av restauranger utmed huvudgatan har det allt som många behöver och vill ha. En kort taxitur norrut ligger också Kefalonias största stad Argostoli, som lockar med shopping och ett ännu större utbud av restauranger och caféer.

I Kefaloniabornas ögon är Lassi något av "experiment". Bortsett från alla hotell och restauranger finns här ingen egentlig bebyggelse, och man ser inte heller särskilt många bofasta greker här- annat än på helgdagarna då de alla tar sig till de vackra stränderna Platis Gialos och Makris Gialos.

Argostoli:

Argostoli är Kefalonias huvudort. Här bor merparten av öns befolkning, och här finns ett stort utbud av restauranger, caféer och barer.
Här går också färjorna till grannöarna Poros och Zakythos, men också till Lixiouri (med den röda sandstranden Xi) på Kefalonias stora halvö.

I Argostoli äter man extra gott på Casa Grec som har en jättemysig innergård. Där var vi ett antal gånger under vår vistelse och den blev vår favorit.
En club som vi var på ett par gånger var "Cinema" som kör lite blandad musik men mest grekiskt- helt fantastiskt! :0)
I Argostoli finns också en utomhusbio för den som vill prova på att se en film under bar himmel en ljummen kväll.

Argostoli är en "riktig" stad som inte är uppbyggd kring turismen. Det märks på att området närmast vattnet inte har utnyttjats till utserveringar utan till mer praktiska saker så som grönsaksmarknad och plats för fiskebåtar.

Skala:

Skala är främst känd för sin tre kilometer lång stenstrand med kristallklart vatten. Stranden är barnvänlig och det finns gott om olika vattensporter. Stranden i Skala har också EU:s Blue Flag för säkerhet, faciliteter, bra miljö och rent vatten.
Vi hyrde bil och åkte på en dagsutflykt hit. Vägarna mellan Lassi och Skala måste tillägas som väldigt ringliga och osäkra.

Själva byn är charmig men utbudet av restauranger är begränsat.

Fiskardo:

Om Assos är sömnigt och stillsamt, är Fiskardo dess betydligt kaxigare och modernare storebror. Orten för tankarna till svenska Marstrand, med segelfolk och badgäster om vartannat.

Här kantar segelbåtar i alla storlekar kajerna, och hyrbolagen erbjuder dig ett sjökort, en segelbåt och en vecka eller två på egen hand bland de vackra Joniska öarna.

På land tävlar restauranger, fik och souvenirbutiker om uppmärksamheten. Många är de namnkunniga världskändisar som njutit av Fiskardos charm, och Fiskardo anses också vara lite mera "uptown" (vilket också syns på restaurangernas priser).

Irida och Makis är två bra restauranger i Fiskardo.

Jag kommer absolut resa tillbaks till Kefalonia inom snar framtid och jag kan verkligen rekommendera denna fantastiska ö till alla åldersgrupper!
Åk hit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar