Translate

fredag 18 november 2011

Cannes-Frankrike

Nu är jag här igen..
När jag kom hem från Grekland så var det bara att packa om igen för jag åkte ner till Frankrike 1 dag efter..

-01 är året och min andra visit till denna fantastiska stad- jag har en hel del vänner som är helt sålda på Cannes och åker tillbaka år efter år och jag förstår dom.

Jag jobbade fortfarande på Scandic och när man skulle ut och resa fick man lite bättre priser vilket vi nyttjade förstås.
Jag, Linda och Christine checkade in på Hilton första delen av veckan.
Hilton finns inte längre utan har istället blivit uppköpt och renoverat av Marriott kedjan och hotellet heter numera Palais Stéphanie.
På sandstranden får man gå ner till tidigt om man ska få dom bästa platserna- men det kostar.
Precis som på stränderna i Italien så betalar man ganska mycket pengar- vill man "glassa" på raden längst fram så får man vara beredd på att betala för sig.

Vi bodde mitt i smeten och hade allt precis utanför hotellet. Hotellet låg mitt på croisetten och shoppinggatan hade vi precis runt hörnan.
Tyvärr fick Linda och Christine sina shoppingpåsar stulna på hotellrummet. Jag hade som tur var packat ner mina nya grejer i resväskan..

Centrala Cannes är beläget i en bukt mellan den ursprungliga bosättningen Le Suquet och kasinot längst ute på Pointe Croisette. Längs den berömda strandboulevarden La Croisette ligger bl a de kända lyxhotellen Majestic, Carlton Inter-Continental och Martinez, samt det nyligen renoverade festivalpalatset. Några kvarter innanför löper shoppinggatan Rue d'Antibes och i väster gränsar Cannes mot den idylliska orten La Napoule.

Cannes är en levande stad året runt, mycket tack vare dess status som internationell konferens- och festivalstad, och det finns mycket gott om bra restauranger och hotell. Staden är också en av de mest exklusiva bostadsorterna på den franska rivieran.

Filmfestivalen i Cannes, Cannesfestivalen eller det officiella namnet Festival de Cannes är världens mest prestigefyllda filmfestival.
Den grundades 1946 av Jean Zay, och har hållits varje år sedan dess (med undantag för 1948, 1950 och 1968). De första åren hölls festivalen i september men sedan 1952 hålls den under andra hälften av maj månad.

Ursprungligen gavs pris till bästa film, bästa regissör samt bästa kvinnliga respektive manliga skådespelare. Genom årens lopp har antal pris utökats och idag är de mest kända och prestigefyllda priserna Guldpalmen (La Palme d'Or) och Juryns stora pris (Grand prix du jury).

Den andra delen av veckan checkade vi in på hotel Cannes Gallia som ligger i ett bostadsområde. 3-stjärnigt med liten pool och nära till allt.

Vi var ute och åt gott varvat med sköna drinkar på schyssta klubbar.
Men en kväll så blev jag hemma medans Linda och Christine åkte till Monaco.
Jag fick dock en ny chans men det skriver jag om nästa gång..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar