Translate

fredag 11 november 2011

Texas-USA

Kan inte förstå att jag missade den här resan för den åkte jag på innan min resa till Athen och Egina!
Mars -00 fick jag äran att följa med pappa i hans jobb.
Livet hemma var lite trassligt- då fick jag frågan av honom som jag inte kunde tacka nej till.

Pappa skulle jobba en vecka och jag fick göra vad jag ville hela dagarna.
Vi bodde på flott hotell i Texas huvudstad Austin. Mitt allra första möte med Amerika och det var jätte häftigt!
Vi bodde precis intill ett shoppingmall som jag sprang över till när jag inte låg vid poolen. Mitt första möte med Victoria Sectret- and I loved it:0)

Man hade ju hört att allt i Texas va stort och då insåg jag vad stort betydde- människor, matportioner, hår, glasögon..crazy.

Det var varmt och det var jag inte berädd på för jag hade aldrig rest utomlands under vintern förens nu.
Jag skulle pressa vid poolen tänkte jag med olja dessutom- big mistake!
Herregud, såg ut som en kokt kräfta hela veckan sen.

Austin är Texas 4:e störta stad och 15:e största stad i USA. Austin är berömt för sin mångsidiga musikscen. I staden finns också Texas största, och USA:s femte största universitet med fler än 16 000 anställda och 50 000 studenter.

Vi åkte in till Austin med hyrbil som man för övrigt måste ha.
Vi vart hembjudna till pappas kollega Phil och hans fru Jean. Jag fick hänga på övervåningen med deras barn och biljard stod på schemat.
Kommer ihåg att jag tyckte det var så konstigt att man fick gå inomhus med ytterskor, speciellt hos dom som hade en vit helteckningsmatta. Men vi tog av oss i alla fall:0)

En kväll var pappa själv ute på restaurang med kollegor och jag låg i sängen och kollade filmer på hotellrummet. Helt plötsligt tittade jag ut och såg världens oväder. Slog på nyheterna där dom varnade för T-storms- då var man inte så kaxig;0)

Vi åkte och shoppade en dag i ett shoppingmall en bit bort och när jag skulle betala i kassan så var jag tvungen att få dit pappa för han hade mina pengar.
Det jag inte har berättat än är att vi befinner oss på Victoria Secret och jag hade fått ihop lite smått och gott varpå pappa märker att han får lite blickar på sig. Pappa förklara då högt och tydligt att det minsann var min dotter han var med hahaha!!

Vi shoppade såklart i en riktig cowboy butik- pappa köpte en äkta Stetson hatt och jag en topp om jag nu ska kalla det för ett plagg över huvudtaget.

San Antonio åkte vi till också och gick på planet Hollywood, Alamo och shoppade lite mer..

San Antonio är en stad i amerikanska delstaten Texas. San Antonio ligger i söder om Austin. San Antonio är USA:s sjunde största stad med ca 1,3 miljoner invånare. Om man däremot ser till storstadsområdet San Antonio så rasar området ner till 29:e plats i USA.

Alamo, historisk missionsstation och fort.
Riverwalk, promenadstråk längs kanal med restauranger och klubbar.

Texas är lika stort som Frankrike till ytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar