Translate

torsdag 3 november 2011

Italien

Året var 1997 då jag fick möjlighet att få följa med min barndomsvän Linda och hennes familj till Italien.

Familjen Westin-Reimer har alltid varit en familj som stått familjen Andersson nära.
Min och Lindas pappa hängde när dom var unga- sen föddes jag och Linda samma år med bara några dagar emellan. Hon är som en syster för mig och hon är en fantastisk gudmor till vår son.

Familjen Westin-Reimer bilade också väldigt mycket i Europa och hade Italien som den absoluta favoriten. Jag flög för första gången ner själv med SAS till Nice och sen kom Linda och hennes pappa och hämtade mig med bil på flygplatsen.
Vi körde genom ett jätte vackert landskap med höga berg på den ena sidan och på den andra sidan av vägen var det ett brant stup rakt mot det öppna havet. Vi åkte genom många tunnlar innan vi kom fram till den Italienska rivieran och byn Ceriale.
Ceriale är det inte så många som känner till, men det är en jätte mysig by som ligger vackert vid havet. En super bra utgångspunkt för hyrbil om man vill uppleva mer under sin semester. Nära till Frankrike också om man vill kombinera dessa två. Vi åkte på en dagsutflykt till Cannes med bil och det är en otroligt fin stad med allt man kan tänka sig. Bra shopping, kanon restauranger och sen kan man ju gå och strosa på La Croisette om man tröttnat på att springa i affärer.
Berättar mer om Cannes senare i bloggen..

Vi bodde på Residance Olivieto, ett 3-stjärnigt lägenhetsboende med en stor pool och 200 meter till en sand/stenstrand. Man badar i det Liguriska havet när man bor i Ceriale.

Jag har tyvärr inte varit i Italien efter denna resa men det står högt upp på min "to do list" kan jag säga!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar