Translate

tisdag 15 november 2011

Bahamas

Vi åkte som sagt över till Bahamas från Florida när vi var där sommaren -00.
Båten gick från Fort Lauderdale's hamn och man åker snabbast till Grand Bahamas. Det tar ca 5 timmar och priserna ligger från $99.. På båten finns allt som kan underhålla dig under resan dit. Du kan spela, bada/sola äta stora buffér med mera!

Bahamas är en ögrupp med ungefär 700 öar och holmar, och täcker över 260 000 km² av Atlanten mellan Florida och Hispaniola. Ögruppen har en totalt landareal på 13 939 km², ungefär 20% större än Jamaica, och en befolkning på ungefär 310 000, de flesta bor på öarna New Providence och Grand Bahama.

Den största ön är Andros, och Biminiöarna ligger bara 80 kilometer öst om Florida. På ön Grand Bahama ligger landets andra största stad, Freeport. Ön Abaco ligger öst om den. Den sydöstligaste ön är Inagua. Andra noterbara öar är Eleuthera, Cat Island, San Salvador, Acklins, Crooked Island, Long Island, Bahamas, Exuma och Mayaguana. Huvudstad i Bahamas är Nassau, som ligger på ön New Providence.

Bahamas var i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet det viktigaste tillhållet och fristaden för pirater, speciellt Providence var en beryktad mötesplats. Pirater och före dem kapare fann de många öarna och sunden mellan dem speciellt lämpliga att gömma sig undan fienden. Här kunde de dessutom lurpassa på intet ont anande skepp som passerade Bahamas när de seglade mellan de spanska, brittiska och franska kolonierna och Europa. De legendariska piraterna Svartskägg, Anne Bonney och kaparen Henry Morgan har alla någon gång använt Bahamas som bas. I mer än 70 år hade piraterna kontrollen över ögruppen som i praktiken inte löd under någon annan flagga än Jolly Roger. Rykten gör gällande att det fortfarande finns skatter begravda på öarna.

Vi hann se 2 vackra stränder när vi var där men här har ni alla finaste på ön Grand Bahamas:

Fortune Beach
Gold Rock Beach
Lucaya Beach
Coral Beach
Mather Town Beach
Paradise Cove Beach
Smith's Point Beach
Taino Beach
William's Town Beach
Xanadu Beach

Helt fantastisk ö som jag kommer åka tillbaks till i framtiden!

Jag kommer ihåg att när vi står i kön till ombordsstigningen så ser jag att jag har glömt mitt pass på hotellet så vi får gå ur kön igen och ta en taxi tillbaka hela vägen. Höll nästan på att missa båten tillbaka sen :0))
Hade inte gjort så mycket dock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar