Translate

tisdag 8 maj 2012

Hittade mitt drömjobb idag!

I dag tänkte jag dra en runda runt Djurgårn- vilket jag brukar göra ibland. Det är helt fantastiskt att Djurgården ligger så nära stan. Från mig tar det ungefär 10 minuter att promenera ut till Stockholms stolthet. Gudomlig natur, bara ett stenkast ifrån all trafik och stress. Jag brukar börja från Gärdet och fortsätta förbi roddklubben, för att sedan vända efter sista bron och fortsätta tillbaka via Rosendals slott och Skansen. I dag tyckte jag att det ar dax att utforska en annan del- Hundudden och Kaknäs. Jag gick och gick och gick lite till... Tanken slog mig att jag aldrig skulle hitta hem härifrån-haha! Jag gick ju vid vattnet, så alternativet var väl att jag kunde simma i värsta fall. Men efter mycket terrängvägar och mysiga skogsområden- kom jag till Sveriges största och äldsta djurkyrkogård. Jag hade ingen aning att det fanns över huvud taget.. Extremt vackert läge, mitt inne i skogen. Ägarna hade satt små kors och till och med gravstenar på vissa. Jag stod där och vilade benen ett tag och passade samtidigt på att gå in på Facebook. Trodde jag såg fel först, men det gjorde jag inte. Min arbetsgivare hade lagt ut en annons om en ny tjänst.

Ett vikariat som webbredaktör lät som ett jobb som skulle passa Lojsan som "handen i handsken" ;0)

Det stod så här:
- Vill du skriva om sol, bad och vajande palmer på jobbet? Sök tjänsten som webbredaktör hos oss!

Vi:
är webbteamet på den centrala marknadsavdelningen, och jobbar dagligen med webbtext, uppdateringar, tvära kast och snäva deadlines. På avdelningen finns också ett printteam som gör kataloger och trycksaker, en marknadskoordinator, en systemnisse och en chef. På vår avdelning rör vi oss vant mellan nya och gamla medier, mellan webb och print. Vi webbredaktörer är såväl kreatörer som administratörer och letar efter en likasinnad att bolla idéer med.

Jobbet:
består till stor del av att skriva, SEO-optimera och underhålla resmåls- och hotelltexterna på webben. Vi ägnar också mycket av dagen åt att uppdatera befintlig information, bearbeta fakta, hantera och välja bilder. Förutom detta skriver vi också inspirationsinlägg till vår Facebooksida, som har över 60 000 fans. Du går väl in och lajkar?

Det är precis det här som jag vill göra ju!!! Mitt drömjobb..
Har i för sig fler drömjobb, men som är kanske inte är så realistiska. Som tex Pilot.. Att lära sig flyga flygplan, är inte alla som kan. Jag skulle förmodligen få plugga upp mina betyg i all evighet om jag ens skulle tänka tanken. Sen är utbildningen inte i Stockholm och inte helt gratis så klart;0) Det får bli i ett annat liv har jag kommit fram till.

Jag hann bara tänka i högst 1 minut innan jag kastade mig på telefonen och ringde vår växel, och bad om att få bli kopplad till den personen som är ansvarig på avdelningen. Jag tänkte att jag i alla fall skulle luska lite om tjänsten. Jag började sälja in mig direkt , som en sann säljare man är;0) Jag läste att det var tillträde nu nu nu, och jag ska ju inte börja jobba igen förrän i September. Jag sa att jag hade jobbat 10 år i företaget och har suttit med diverse olika saker genom åren. Hon märkte ju då snabbt att jag inte har någon skrivutbildning. Men då var jag snabb med att berätta att jag hade frilansat som skribent och marknadsassistent för Yelp, och att jag även hade en reseblogg. Haha- herregud vad jag låter! Men vill man ha något så måste man sälja sig själv.. Det hon sa då var att det var synd att jag inte skulle komma tillbaka förren så sent, annars hade hon velat träffa mig. Jag kan säga att jag fladdrade upp som en fågel i en klarblå himmel- så glad blev jag! Bara det, att hon sa att jag inte hade varit helt utesluten pga att jag inte har någon skrivutbildning- gjorde så att jag inte har tappat hoppet. Sen gick hon även in och kollade upp utbildningar som finns, som bl.a. kvällskurser i copywriting. Vilket bemötande!!! Jag ska nog slänga iväg ett litet mejl med länkar till bloggen och Yelp- skam den som ger sig ;0)

Efter 2,5 timmes promenad så är jag helt färdig. Mina "Skechers" fick smaka på "hard work" idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar