Translate

lördag 19 maj 2012

Fethiye dag 1- Turkiet

I bland tycker jag att omänskligt tidiga flighter borde förbjudas! Jag hade ställt klockan på 02.40!! Planet gick kl 06.00 i morse och vi var lagom pigga.. Det roligaste var när jag skulle väcka Celine som sov extremt djupt. Jag gick in och började klä på henne i sömnen, och hon piggnade till på 1 minut- kvittrade som en fågel och stod redo i hallen med kläderna på. Det händer ju aldrig annars kan jag säga.. Tror hon fått sina resgener från morsan sin;0)
Flygresan gick galant tills vi skulle landa på Dalamans flygplats. Svärmor är flygrädd och vi skulle landa på en väldigt speciell landningsbana. När vi hade gjort en 360 graders vändning över molntäckta berg, så gick flyget ned precis över vattenytan kändes det som. Jag har aldrig sett nåt liknande faktiskt..

När vi väl hade fått vårt bagage så hoppade vi in i en minibuss som skulle ta oss till orten Fethiye. Ca 1,5 timmes transfer öster ut ligger denna ort. En ganska stor by med skola, shopping, moské, men framför allt en jätte stor och fin båthamn! Vägen hit var otroligt vacker med en natur som inte gick av för hackor!! Man märker ganska tydligt att Turkiet tillhör Asien..
På en del ställen fick jag tankar bort mot södra delarna i Thailand, som sedan snabbt tog mig tillbaka till Medelhavet, som sedan tog mig tillbaka till kanske Sri Lanka osv.. Otroligt fint och häftigt landskap! 2006 byggdes en tunnel som gjorde det lättare att ta sig till de olika delarna i regionen. Nu höll de på att bygga ut jätte bra och stora vägar också. Precis innan vi trodde att vi var framme på hotellet så stannade minibussen och in kom en man som frågade efter oss. Då var det tydligen dax för oss att byta färdmedel- iväg en bit till med bil i stället. När vi åkte igenom Fethiye så fick vi fortsätta ytterligare en bit till. Vi trodde vi skulle få bo på en ödslig ö någonstans i ingenstans;0)
Men shit- sen fick vi syn på viken och hotellet! Vilket häftigt hotellområde! Grymt boende och grymt god mat :0))
Hotellet heter Hillside och är ett av de finaste jag sett... I dag fick vi tyvärr inte sån tur med vädret dock, men hoppas på finväder i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar