Translate

onsdag 9 maj 2012

Äntligen!

Jag var på ICA idag och skulle handla massa blommor till lägenheten. För er som jag inte har på Facebook, så har vi hittat vårt drömhus! Vi flyttar i Augusti och måste få våran fina lägenhet såld ganska snabbt. Vi har haft 4 mäklare här, och nu har vi äntligen bestämt oss för en. Jag har extremt svårt för sliskiga, överklädda mäklare som kryper sig in under skinnet på en. Hemma hos Lojsan blir en sådan typ inte direkt poppis, så det så ;0)
För att komma till saken. Vi ska få vår lägenhet plåtad inom några dagar och då behövs massa färska och vackra blommor, både till lägenheten och ut på balkongen. Vet ni vad jag hittade? Nä, så klart inte ;0) Men då kan jag berätta att jag hittade min favoritblomma- Buganvilla!! Åh- jag äskar verkligen denna växt, som får mig att drömma mig bort till sydligare breddgrader. Jag norpade åt mig en direkt.. När jag sen skulle till kassan, såg jag en annan stor favorit. Inte någon blomma denna gång, utan ett stort bokställ med mina favoritförfattare- Roslund och Hellström.
- Anders Roslund har en bakrund som reporter och chef på SVT där han bl.a. startade upp Kulturnyheterna.
- Börge Hellström är kriminalvårdsdebattör och var en av grundarna till KRIS ( Kriminellas Revansch I Samhället )

För 2 somrar sedan upptäckte jag dessa böcker, och efter jag hade sträckläst "Tre sekunder", så var jag bara tvungen att köpa de andra 4 böckerna också. Jag sparade "Odjuret" till sist, även fast det var den första romanen i raden. Jag vågade nämligen inte läsa den över huvud taget till en början. Läste några av de första sidorna, och började gråta. La ifrån mig boken och sa till mig själv att jag aldrig skulle slå upp den igen. Men efter att jag hade läst ur de andra böckerna, så ville jag ge mig på den igen. "Odjuret" är den värsta bok jag läst- utan tvekan! Jag läste och grät samtidigt- genom typ hela boken. Den handlar om en pedofil som går lös. Sitter vid förskolor och gluttar på barn, och sedan förgriper sig på flera. Polisen hittar 2 döda barn i en källare. Det är så boken börjar..

Som förälder är detta det värsta som kan hända! En mardröm som man aldrig kan vakna upp ifrån.
Roslund och Hellström skriver en detaljerad beskrivning om, hur pedofilen går tillväga och vad han tänker under övergreppen. Boken handlar sedan om en annan pappa till ett annat offer. Polisen har slut på spår och bevis, så han tar saken i egna händer. Vad är rätt och vad är fel? Jag skulle förmodligen göra exakt som den pappan!! Skulle man verkligen kunna leva med en sån här händelse? Varför anser man att en pedofil är psykologiskt instabil och inte en sjuk brottsling som ska vara inlåst på en anstalt där de andra inlåsta kan "ta hand om" dessa istället? Dömda pedofiler får alltid sitta i en annan del av häktet, just pga av detta. Psykopater och särbehandlande- häng dom i det som dinglar bara! Hur kan man över huvud taget tända på barn- jag fattar ingenting. Kanske ska skola om mig till psykolog, så jag kan förstå bättre.. Jaja- nog om detta!
Grymt bra böcker som jag rekommenderar varmt! Böckerna gav mig en käftsmäll och tog ned mig på jorden. Böckerna är baserade på det svenska samhället- i nuform. Ett samhälle som många inte trodde fanns.

Den sjätte boken är inköpt och sommaren är räddad..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar