Translate

onsdag 23 maj 2012

Fethiye dag 5- Turkiet

Dagens inlägg blir inte långt- för i dag har vi inte gjort mycket direkt...

Jag vill däremot sälja in maten som serveras på detta hotell!
Av tidigare erfarenhet så visste jag att turkarna var grymma på att laga god mat, och när jag kom hit så fick jag en en gång detta bekräftat. Brödet de bakar här är så gott så man kan inte ens förstå- på frukosten kan man välja mellan ett tiotal olika sorter. Det står tom bagare och bakar direkt i restaurangen- både mat och kaffebröd i stenugnar. En jättestor grönsaks-, och fruktbuffé. Hur mycket pålägg som helst och det står kockar som tillagar omelett, stekt ägg, fattiga riddare, toasts, pannkakor mm.. Men det bästa med detta hotell när det kommer till drickat, är att det är färskpressad apelsinjuice! Detta kan höja hotellets standard extremt mycket enligt mig. Det värsta jag vet är när man får den här sötsliskiga varianten, som skall kallas för juice. Det slutar inte där, utan det finns allt annat som kan tänka sig äta.
Jag brukar säga till mina kunder att det här med helpension eller all inklusive i Medelhavet är inget man ska ta. Det här var allt annat än vad jag tidigare har upplevt i matväg på detta sätt och jag tar tillbaka vad jag har sagt tidigare. Lunchen och middagen går inte av för hackor heller. Alltid nya maträtter, och aldrig samma mat som serveras. På lunchen idag åt jag tex fajitas och nu i kväll så åt jag en helt fantastisk helstekt seabass som bara smälte i munnen!! Bufférestaurangen är inte heller upplyst med lysrör, utan de har verkligen fått till en mysig känsla med bambu i taket och lite mer dovt ljus- annars kan man lätt tro att man kommit tillbaka till skoltiden i skolmatsalen;0)
Dricka ingår till måltiderna men annars får man betala utöver dessa tider- och då kostar det kan jag säga. Ett glas med lite vin i kostar det 18 turkiska lire ( ca 70:- ) Det är som hemma..
Maten vi åt på den italienska häromdagen var också helt fantastisk. Sen kom det en person från guest relations och skrev ned allt vi tyckte till om maten och servicen. Och om man ska börja prata om just servicen, så är den fläckfri!

För er som har tid, möjlighet och lust så skall nästa resa bokas hit tycker jag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar