Translate

onsdag 11 april 2012

Paris- dag 4

Oj, vilket bra humör jag är på idag! Äntligen SOL!! Jag är så sjukt väderberoende, och hatar allt som har med kyla att göra. Sorry för mitt omuntra inlägg igår, men jag hade nått bristningsgränsen..
Igår kväll tog vi en stor taxi in till Paris. Jag höll på att kräkas, Celine somnade utan middag i magen och Neo ville bara springa runt- kaotiskt helt enkelt. Det är ca 3 mil mellan Disney land och centrala Paris. Det vi inte tänkte på var att vi hamnade precis i rusningstrafiken. Det tog oss lite längre än beräknat, och efter 1 timme så var vi framme vid Novotel Paris tour Eiffel. Jag skrev i ett tidigare inlägg att Disney land låg söder om Paris, vilket är fel. Hotellet vi bor på nu, ligger i sydvästra delen av Paris. Hotellet är det sterilaste jag sett.. Gigantiskt hotell med 31 våningar och inte en enda mysig del. Dom har försökt måla med lite varma färger för att få en lite mer mysig känsla- utan resultat! Detta är ett rent konferenshotell enligt mig. Novotel ligger dock väldigt centralt och 10 minuters gångavstånd till Eiffeltornet. Frihetsgudinnan och floden Seine ser man från frukostmatsalen.

- Frihetsgudinnan invigdes 1886 och var en gåva till USA från ”det franska folket”, som en symbol för att fira hundraårsminnet av USA:s självständighet. USA stod för grunden och sockeln medan Frankrike stod för själva statyn. En mindre upplaga av Frihetsgudinnan finns i Paris och ännu en version, något större än den franska, står sedan år 2000 i Tokyo.

- Eiffeltornet uppfördes mellan 1887 och 1889 för att bli den pampiga entrén till världsutställningen Exposition Universelle som anordnades 1889 för att fira hundraårsjubileet av franska revolutionen. Tornet konstruerades av Gustave Eiffel och hans medhjälpare, ingenjörerna Maurice Koechlin och Émile Nouguier, samt arkitekten Stéphen Sauvestre. Tornet var vid invigningen 300 meter högt, men höjden ökades år 1959, när man placerade en 24 meter hög TV-mast på den absoluta toppen. Eiffeltornet var världens högsta konstruktion ända fram till 1930 då Chrysler Building invigdes.

Vi har gått hela dagen, och hunnit med rätt mycket trots allt. Vi gick bort mot triumfbågen och ned längst Champs-Élysées. En 2 kilometer lång gata som börjar vid triumfbågen.
- Under triumfbågen finns den okände soldatens grav som symboliserar alla dem som stupade under första världskriget. Graven kom till år 1920 då stoftet efter en stupad soldat gravsattes här.

Lite shopping, och sen hem till hotellet. Idag har vi nämligen förbokat bort på en av mina favoritrestauranger- Buddha bar. I Paris så ligger Buddha bar i ett jätte exklusivt område, ca 10 minuter från vårt hotell ( i taxi ). Jag låter bilderna tala för sig själva.

Idag har vi verkligen mött våren i en otroligt vacker stad. En grym dag helt enkelt:0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar