Translate

måndag 1 juli 2013

Skansen- Stockholm

I morse vaknade jag upp till fågelkvitter och solen strålade in i sovrummet. Då kom jag på att det hade hunnit bli den första dagen i Juli. Detta är ett väldigt speciellt datum för mig. Min älskade farmor hade fyllt år i dag. Även fast det nästan är 11 år sedan jag pussade hennes panna farväl på SÖS, så tänker jag fortfarande på henne väldigt mycket.
Jag har skrivit ett inlägg om min farmor här Kära farmor!

Vad kan vara bättre då än att samla ihop familjen på en liten utflykt. Jag och barnen mötte upp min syster med familj på Skansen i dag. Parkeringen utanför Cirkus var helt tom när jag kom dit, vilket var toppen. Däremot var det inte så jätte kul för plånboken. Helt sjukt dyrt att parkera här så gör inte det... Jag betalde 275 :- för 5 timmar. Syrran hade parkerat nere vid Gröna Lund och fick betala 190 :- för 6 timmar, så ställ er där om ni kommer med bil nästa gång. 

Alla barn under 6 år går in gratis på Skansen och för oss vuxna kostar det 150 :-
Jag har skrivit om Skansen några gånger tidigare här En dag på Skansen och här Skansen- Akvariet och här En helt vanlig familjedag..

Vi hade en super mysig dag men det var inte så många djur man såg direkt. Jag tror inte att man går till Skansen numer för att endast titta på djur, utan man kommer dit som turist för att lära sig mer om den svenska historian runtomkring Skansen och så klart Tisdagsevenemanget- Allsång på Skansen med Måns Zelmerlöw.

Jag tycker Skansen är väldigt vackert och går gärna hit några gånger om året, även fast man inte får se några djur..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar