Translate

måndag 29 juli 2013

Första dagen i Ciudad Quesada- Spanien

I går natt landade vi på Alicantes flygplats. Lite försenat men annars en behaglig flygresa med Norwegian. Vet inte exakt vad det var i går med allt upp i det blå. Vi hade flugit ungefär 1 timme, och när precis solen skulle gå ned så såg jag samtidigt ett ljust hål i molntäcket. Det var precis som om någon stod med en ficklampa under molnen och lyste upp.. Har aldrig sett det förut. Ytterligare 1 timme, så såg vi ett sådant åsk-, och blixtväder lysa upp den mörka himmelen. Det var ett skådespeleri som hette duga- precis som på en rejvfest ;0).. När vi sedan skulle landa så var det fullt ös med massa fyrverkerier. Det jag egentligen försöker komma fram till är att, flygresan gick rätt smärtsamt och det var mycket att titta på. Ett plus är ju också att det finns gratis wifi ombord på Norwegian. 

Vi blev lite sena och efter en timmes väntan fick vår chaufför Kevin äntligen köra oss till slutdestinationen- Torrevieja. Vi bor egentligen i ett område som heter " Ciudad Quesada ". Området ligger 35 km söder om Alicante, 13 km från Torrevieja och 8 km från havet i Guardamar. 
I dag har vi njutit av den spanska värmen vid poolen. Vi har även hunnit med en trip till ett shopping center. 

Vi är fyra familjer här just nu. Familjen Andersson /Ågren alá 4 pax, familjen Hammarström alá 3 pax, familjen Karlander/Spångberg alá 4 pax och familjen Tilander som äger detta fantastiska hus.. Vi är totalt 15 personer som kommer byta en Gotlands vecka mot en Spanien vecka tillsammans. 
Vi brukar nämligen alltid åka till familjen Tilanders hus på Gotland varje sommar. I fjol tröttnade vi dock på det svenska ostabila vädret- därav Spanien. 

Åter till shoppingen... 
Vi har alla familjer en varsin bil och köra runt med. Jag blev chaufför i dag och det var inte i går jag körde en bil med manuell låda kan jag säga.. Vi kom i alla fram ordentligt- mer säger jag inte ;0)
Det är första gången jag är här och, tydligen så finns det 2 shopping center man skall lägga på minnet. Det första testade jag i dag- Habaneras Centro Comercial. Huuur bra som helst... Hittade 8 par skor som jag absolut behövde köpa ;0)
Senare i veckan skall vi åka till det senaste- La Zenia. 

Dagen avslutades med en sjukt trevlig grillkväll med massa småplock! Jag tror att 2 veckor kommer gå ganska snabbt ändå!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar