Translate

onsdag 31 juli 2013

Ciudad Quesada & Torrevieja

I går hade vi en fantastiskt dag vid poolen. Det går inte att göra så mycket annat när temperaturen ligger på 34 grader.. 

Mr Tilander har precis gjort ett cykellopp från Sverige till Paris- Frankrike. Det tog hela gänget en vecka att cykla 140 mil. I hans team var det ca 30 stycken som cyklade in pengar till bl.a. barncancerfonden!! 
I går var det Mr Hammarströms tur att känna på lite mjölksyra i låren. J tog med R på en 5-mils runda i hettan... Såg sjukt proffsiga ut båda två. 

Vi orkade inte laga mat till hela gänget i går, så det blev en 10-minuters promenad till restaurang " Antica Italia ".

Solen skulle precis gå ned när vi gick igenom det fina villaområdet. Första intrycket var väl så där. Tills man kom in till den restaurang vi skulle äta på. Det var nämligen ett hus där fler restauranger samsades. 
Det är en tysk man som äger denna italienska restaurang.. Det första som slog en när man fick reda på detta, var kanske att det inte skulle vara så italienskt. 
Men det fick man ju ta tillbaka direkt insåg man efter ett tag..
På takterassen fanns flera bord, en bar, vita parasoller och en filmduk som visade helt underbara bilder från Mexico och Sydamerika. Samtidigt spelades "Café del Mar" musik i bakgrunden.. Jag kan verkligen rekommendera att ni delar på massa förrätter först. Jätte god Calamare, salad Caprese och Bruschetta di pomodoro. Jag hade sedan beställt in en pasta med jätteräkor- hur gott som helst. Trevlig och bra service. 

I dag har vi varit på utflykt. Vi var två familjer som tog en varsin bil och åkte upp till Torrevieja. Ca 20 minuter tog det för oss, inklusive lite felkörning inne bland gränderna;0)
Vi parkerade vid hamnen och gick sedan längst den fina strandpromenaden. Torrevieja var helt klart större än vad jag hade föreställt mig. Längst hela strandpromenaden badar man antingen med badskor från klipporna, eller så lägger man sig och trängs på någon av de många stränderna som var formade som små badvikar. Om man skall prata om arkitekturen så finns det inte så mycket prata om. Fula fasader med konstiga färger.. Tiden hade liksom stannat på 60-talet eller nåt i den stilen! Strandpromenaden var mysig och lång, men sedan blev jag inte så imponerad av Torrvieja direkt måste jag säga.. Den enda schyssta restaurangen jag såg hette " El Muelle ". Den låg precis mitt på strandpromenaden och hade en lagom meny med okey priser. Där hade jag gärna suttit en kväll med lite vin i glaset.. Jag skulle däremot välja att bo någon annanstans under en vistelse här i området. Det var riktigt skönt att få komma hem till Johan och Ninas fina hus igen.. Här trivs man!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar