Translate

fredag 5 juli 2013

Kos- Grekland

I går landade vi i mitt favoritland- Grekland. Jag har snart prickat av alla de öar i Grekland som jag vill se. En av dem är just Kos. När man pratar om den här ön så förknippar man ofta Kos med party. Visst är det en populär partyö men också en ö som har massa annat att erbjuda. Det kommer jag försöka hinna med att uppleva under den här veckan. Jag åker med hela familjen den här gången. Med oss har vi också Mats mamma. 

I går var det en lång dag för oss. Planet avgick 06.00 från Arlanda- vilket är alldeles för tidigt!! Väl framme efter en bra flygning och bra service ombord på Novair- möttes vi av sol, värme och vind. 

Som tur är så blåser det rätt så mycket här. Nu när det är mitt i högsäsong så kan det bli så sjukt varmt, men eftersom det blåser så har vi kunnat gå promenader i området utan att krevera på sena eftermiddagen.

Vi bor på Diamond Deluxe hotel. Området heter Lambi och det ligger ca 4 km utanför Kos stad. Det finns inte jätte mycket i Lambi förutom massa hotell som kantas ett efter ett. På vår baksida ser man berg och kossor som betar på torrt område. På den andra sidan av hotellet ser man havet och inte långt ifrån - Turkiet. Jätte bra service men mindre bra mat. Nu har vi bara varit här sedan igår så man skall inte säga något för tidigt egentligen. Poolområdet är av världsklass och vissa rum har egna privata uteplatser med 2 solstolar. Där behöver man inte lägga någon handduk kl 07.00 direkt.. Om man skall prata vidare om det så är det inte så här, vilket är super skönt. Man kan sitta i lugn och ro på frukosten, utan att behöva stressa till poolen. 

All inredning går i guld, vitt, kristall och vatten. Allt är så genomtänkt och det är rätt belysning överallt. Personalen i receptionen har långa vita klänningar och servispersonalen har röda hängslen, hatt och vita Ralph Laurentröjor på sig. Coola röda figurer överallt och vita cyklar upphängda i taket. Haha- låter crazy men nedan får ni se foton så förstår ni bättre.. 

På dagen har det blivit poolen och i kväll tog vi en taxi in till Kos stad. Huuur jäkla mysigt var det inte där då??? Måste dit fler gånger under veckan kan jag säga!! Vi hade fått massa tips på bra restauranger innan vi kom hit. Vi valde en av dem i kväll- Petrino.
Petrino ligger i den gamla delen av kos stad och mitt bland lokala boenden. Utanför spelade ett gäng killar basket och i ett annat hörn satt en gammal gumma och virkade. Man sitter som i en trädgård här inne på Petrino. Sjukt trevlig personal som varmt välkomnar er med öppna armar. I fruktträden hänger lampor som lyser upp den mysiga stämningen i restaurangen. Väl värt ett besök tycker jag.

Nu är det kudden som gäller.. Natti!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar